Danijela Dvornik dovela je liniju do savršenstva, a ovo je njen recept za proteinski hleb

Danijela Dvornik dovela je liniju do savršenstva, a ovo je njen recept za proteinski hleb

Autor: | 04/03/2024

0

Recept Danijele Dvornik za proteinski hleb

Danijela Dvornik u šestoj deceniji života izgleda – nikad bolje. Udovica legendarnog Dina Dvornika drastično je smršala, promenila je i izgled, i navike, i život, a i adresu. Zamenila je grad ostrvom, prelepim Bračom, i promena joj očigledno prija.

Instagram/danijeladvornik

 

- Napunila sam 56 godina i ne želim da ih sakrivam jer nikad se nisam bolje osećala u svojoj koži i glavi. Ovo su godine kad te boli “pipi” za tuđa mišljenja i moralisanja, kada postaješ svestan da je život neprocenjiva vrednost koju poseduješ. Godina se ne treba stideti, niti ih se bojati. Samo ih treba najbolje živeti.

Pročitajte: Smanjuje stres i poboljšava koncentraciju - Ana Ivanović ovaj napitak pije svako jutro

- Davno sam odlučila da želim da budem što aktivnija i da održavam kvalitet svog života koji ovde na ostrvu nesumnjivo imam onako kako to nikad ne bih imala u gradu – rekla je Danijela jednom prilikom.

Instagram/danijeladvornik

 

Pored fotografija u kupaćem kostimu ili negližeu, kojima i te kako intrigira pratioce, Danijela im s vremena na vreme otkrije i kakva čudesa nastaju u njenoj kuhinji. Među poslednjima je proteinski hleb, zdrav i ukusan, koji je ukomponovala sa humusom i bakalarom.

Od sastojaka je potrebno 135 g suncokretovog semena, 90 g lana, 65 g lešnika (badema ili oraha), 145 g zobenih pahuljica, dve kašike čia semenki, 4 kašike psilijum ljuspica, kašika meda, kašičica soli, 3 kašike maslinovog ulja, 350 ml vode.

Instagram/danijeladvornik

 

Sve sastojke izmešati, sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći 20 minuta na 180 stepeni. Izvaditi iz rerne i okrenuti, pa peći još 30-40 minuta. Hleb seći kada se ohladi.

Pročitajte: Brusketi bez hleba? Može! Jelena Đoković ima sjajan recept

Eto, vrlo je jednostavno, lako i brzo se priprema, a zdravo je, ukusno i hranljivo. Uostalom, samo bacite pogled na Danijelinu sjajnu liniju...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram/danijeladvornik

Pročitajte još