Čupavci Slavice Rokvić za celu porodicu
Slavica Rokvić je pravi mađioničar u kuhinji. Pratioce na Instagramu redovno oduševljava jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu.
Ovog puta na repertoaru je kolač koji miriše na detinjstvo - čupavci.
Slavica čupavce pravi na zdrav način, tako da je kolač posan, bezglutenski i s minimalno šećera.
Sastojci:
- 350 g pirinčanog brašna
- 40 g bundevinog brašna
- 40 g lanenog brašna
- 200 g kokosovog šećera
- 1,5 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 ml ulja od koštica grožđa
- 300-400 ml kisele vode
Pročitajte: Ona ne zna za dosadan obrok - Doručak Slavice Rokvić će vas zasititi bez griže savesti
Priprema:
Tepsiju namažite uljem i pospite brašnom pa potom u njoj sjedinite sve sastojke. Pecite kolač u rerni na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti i iseći na kockice.
Instagram/rokvic.slavica
Preliv od čokolade:
- 200 g posnog margarina
- 150 g kokosovog šećera
- 200 ml vode
- 2 kašike organskog kakaoa
- 100 g posne čokolade
Sjedinite sve sastojke u šerpici i otopite na šporetu. Zatim kocke ispečenog kolača umačite u čokoladu, a potom ih odmah uvaljajte u kokosovo brašno.
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)