Recept Nataše Pavlović za novogodišnje cimet keksiće zasladiće i one koji nisu ljubitelji ovih medenjaka. Zavrnite rukave i lako i brzo napravite najlepše praznično jelo za svoje ukućane.
Mirisaće cela kuća i okolina to je sigurno!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 2 vanil-šećera
- 2 praška za pecivo
- 2 kesice cimeta
- 6 kašika meda
- 600-700 g brašna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti (ručno ili mikserom) jaja i šećer u prahu, dodati istopljeni maslac i sve sastojke, osim brašna koje dodajemo na kraju pomalo. Umesiti ručno dok ne bude kompaktno i ne previše lepljivo.
*Napomena: ako je maslac sobne temperature, tj. samo omekšao, biće potrebno manje brašna, a ako je otopljen, biće potrebno više – ukus je na kraju isti. Ako se pri vađenju modlicama testo raspada, skupiti opet sve u loptu, dodati malo brašna i domesiti.
Pročitajte: Gotovo za desetak minuta - Aleksandra Vasković pravi najbrži čokoladni kolač, cela porodica ga obožava
Prepoloviti testo na dva dela pa istanjiti oklagijom i modlicama vaditi oblike koji se stavljaju na pek papir u pleh.
Za tvrđe medenjake potrebno je da se peku do 10 minuta, za standardne oko 7 minuta na 180 stepeni.
Kada ih izvadite, pospite ih šećerom u prahu.
Od ove količine testa ispadne oko tri velika pleha.
Kome je to previše, potrebno je samo prepoloviti količinu svega.
Pročitajte još
Proleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)