Recept Nataše Pavlović za novogodišnje cimet keksiće zasladiće i one koji nisu ljubitelji ovih medenjaka. Zavrnite rukave i lako i brzo napravite najlepše praznično jelo za svoje ukućane.
Instagram
Mirisaće cela kuća i okolina to je sigurno!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 2 vanil-šećera
- 2 praška za pecivo
- 2 kesice cimeta
- 6 kašika meda
- 600-700 g brašna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti (ručno ili mikserom) jaja i šećer u prahu, dodati istopljeni maslac i sve sastojke, osim brašna koje dodajemo na kraju pomalo. Umesiti ručno dok ne bude kompaktno i ne previše lepljivo.
*Napomena: ako je maslac sobne temperature, tj. samo omekšao, biće potrebno manje brašna, a ako je otopljen, biće potrebno više – ukus je na kraju isti. Ako se pri vađenju modlicama testo raspada, skupiti opet sve u loptu, dodati malo brašna i domesiti.
Pročitajte: Gotovo za desetak minuta - Aleksandra Vasković pravi najbrži čokoladni kolač, cela porodica ga obožava
Prepoloviti testo na dva dela pa istanjiti oklagijom i modlicama vaditi oblike koji se stavljaju na pek papir u pleh.
Za tvrđe medenjake potrebno je da se peku do 10 minuta, za standardne oko 7 minuta na 180 stepeni.
Kada ih izvadite, pospite ih šećerom u prahu.
Od ove količine testa ispadne oko tri velika pleha.
Kome je to previše, potrebno je samo prepoloviti količinu svega.
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)