Recept Une Piale za zdrav keks koji će vas oduševiti Luka Šarac
Supruga glumca Stevana Pialea odlično se snalazi u kuhinji, o čemu najbolje svedoči njen nalog na Instagramu. Samo svega stavi dosta. Una je ekspert za poslastice, a ovog puta je, u skladu sa jesenjom sezonom, podelila recept za keks sa bundevom.
Pored recepta za ovu poslasticu, predložila je šta da uradite sa semenkama koje vam preostanu posle pripreme keksa. Za slanu varijantu ih posolite, nauljite, a za slatku pospite cimetom i ispecite.
Instagram
Za keks sa bundevom u jednoj činiji pomešajte 115 g otopljenog putera, 50 g braon šećera, 100 g običnog šećera, kašičicu ekstrakta od vanile i 90 g pirea od bundeve.
Pročitajte: Noletov omiljeni kolač iz detinjstva - Recept Dijane Đoković za domaću bajaderu savršenog ukusa
Pire od bundeve pravi se tako što isečete bundevu na dva dela i stavite u rernu na 170° Celzijusovih, da se peče oko 45 minuta do jednog sata. Gotova je kad možete bez problema da gurnete i izvadite viljušku iz bundeve. Tako isečenu bundevu oljuštite i u blenderu napravite od nje pire.
- Ali morate da ga dobro ocedite, ja ga stavim u gazu i okačim da mi visi iznad sudopere celu noć. Jer ako to ne uradite, biće vam mafinasti kukiji - preporučuje Una.
Shutterstock
U drugoj činiji pomešjate 190 g brašna, 1/4 kašičice sode bikarbone, 1/4 kašičice praška za pecivo i začine za bundevu po sopstvenom ukusu.
- Ja stavim cimeta preko svake mere, kašičicu i po, pa onda dodam pomalo mlevenog karanfilića i muskatnog oraha. Eventualno i malo miksa za pitu od jabuka - dodala je ona.
Pročitajte: Salata Lepe Brene idealna je za one koji žele da smršaju: Ima malo kalorija i puno proteina, a skida kilograme FOTO
Potom mokre sastojke dodate u suve, mešate dok se ne formira smesa i u to dodate oko 70 grama čokolade za kuvanje iseckane na kockice.
Una Piale ističe da obavezno morate da ostavite smesu da se ohladi u frižideru pola sata ili u zamrzivaču 15 minuta. Za to vreme zagrejete rernu na 170° Celzijusovih. Pečete ih deset minuta i uživajte!
Slične Vesti
Letećete oko nje kao kolibri oko cveta: Una Piale oduševila receptom za čuvenu Kolibri tortu
Kolibri torta po receptu Une Piale
13/02/2022
Saznajte višePročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)