Gosti su se iznenada najavili? Čizkejk u čaši s ukusom pistaća biće vaš kec iz rukava

Gosti su se iznenada najavili? Čizkejk u čaši s ukusom pistaća biće vaš kec iz rukava

Autor: | 01/09/2023

0

Ovog leta nemojte ni pomišljati na znojenje ispred šporeta kada se iznenada najave gosti. Čizkejk u čaši sa neočekivanim ukusom pistaća jednostavan je za pripremu, a oduševiće i najzahtevnije sladokusce.

Instagram.com/_byneri

 

Ovaj čizkejk lako može da pripremi svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama, piše hellomagazin.hr.

Pročitajte: Da li ste čuli za zudle? Ana Ivanović podelila omiljeni letnji recept, klasika na zdrav način

Kada je ukrašavanje u pitanju, sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, narendane čokolade ili izmrvljenih keksića do jestivog cveća.

Instagram.com/_byneri

 

Recept za čizkejk u čaši 

Sastojci za 4 porcije:

‒ 150 g Pti-ber ili Plazma keksa

‒ 40 g otopljenog maslaca

‒ 250 g hladnog maskarponea

‒ 175 g hladnog krem-sira po želji

‒ 100 g hladne slatke pavlake

‒ 2 kašike krema od pistaća

Za gornji sloj:

‒ kupljeni namaz od pistaća

Pročitajte: Slatki spas za tili čas - Čokoladni tart bez pečenja iz kuhinje Lene Kovačević

Priprema:

Krem za čizkejk napravite tako što ćete u posudu za mešanje staviti maskarpone i krem-sir, kao i slatku pavlaku, i sve sastojke umutite u čvrst sneg. Nije vam potreban dodatni šećer.

Keks sitno izdrobite i pomešajte sa otopljenim maslacem.

Čaše otprilike do 1/3 napunite smesom od keksa i lagano pritisnite kašikom na dno. Dodajte krem i poravnajte. Namaz od pistaća malo zagrejte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Hladite najmanje jedan sat u frižideru (ne zamrzivaču) i poslužite!

Instagram.com/_byneri

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još