Vodič za gastronomsko uživanje na Jadranu za leto ispunjeno nezaboravnim ukusima

Vodič za gastronomsko uživanje na Jadranu za leto ispunjeno nezaboravnim ukusima

Autor: | 08/08/2023

0

Sezona je putovanja, letovanja i godišnjih odmora, a svima nam je dobro poznat onaj osećaj blage zbunjenosti i neodlučnosti kada se po prvi put nađemo na nekoj novoj destinaciji. Po pravilu, prvo i logično pitanje koje se uvek nameće je „Gde i šta jesti?“, te brže-bolje u glavi prebiramo ko je od naših prijatelja i poznanika nedavno bio na istom mestu, ne bismo li uz pomoć njihovih preporuka izbegli greške u odabiru.

Kada je u pitanju Portonovi rizort u omiljenoj nam Boki Kotorskoj, izbor je i više nego šarenolik, bilo da je u pitanju doručak pred odlazak na plažu, poslovni ručak, usputni popodnevni zalogaj uz kafu ili večera uz piće sa prijateljima.

Doručak, 08:30

Gde bolje započeti novi dan nego tik pored mora - uz zvuke talasa i lagani povetarac uz pogled na gordi Lovćen. Zato su i obe preporuke za najbolji doručak u restoranima smeštenim u samoj Portonovi marini. Ukoliko ste za duh Njujorka na Mediteranu, uputite se u Romeo&Juliet i poručite tost sa avokadom, lososom i laganim dresingom od jogurta, uz Americano kafu i sveže ceđeni citrusni sok sa dosta đumbira. A ako za doručak više preferirate jaja, onda pravac Maison du Monde, na njihov Croque Madame ili omlet po izboru, uz obavezne kroasane.

Promo

 

Promo

 

Ručak, 13:30

Vreme je ručka i selimo se nešto dalje od rive – stepenicama ka delu Portonovog gde se nalaze privatne vile i apartmani, pa pored čuvene fontane, do omiljenog porodičnog restorana Perla Square. Preporučujemo vam jela na bazi svežih plodova mora, poput grilovanog tuna stejka ili špageta sa sipinim mastilom, kao i biftek koji je prošao kroz proces suvog zrenja od 35 dana.

Promo

 

Odlična opcija za ručak je i restoran Square, koji kombinuje jedinstvene ukuse Bliskog Istoka i zapadnog Mediterana. Na meniju se nalaze raznovrsna jela bogata začinima, poput hrskave jagnjetine, falafela i selekcije orijentalnih predjela i namaza.

Promo

 

Na kraju, ukoliko ste od srećnika koji ručaju na plaži, u pauzi između plivanja, Portonovi Beach Club je pravo mesto za vas. Ovde možete okusiti unikatni stil kuhinje, koji na tanjirima spaja ukuse Mediterana i Azije, a osnovan je od strane Rock Fish restorana.

Promo

 

Popodnevna pauza za kafu, 17:00

Opet se spuštamo do mora i marine, do dobro poznatog brenda kafeterija. Predah od vrućine i sunca najlakši je uz osvežavajuću Koffein cold brew (hladno ceđenu) kafu, sa obavezno nekoliko čokoladnih keksića sa strane, koji se prosto tope u ustima.

Promo

 

Ukoliko ste više za sladoled, tu je poslastičarnica Godo, iliti na italijanskom „osećaj zadovoljstva“. Ova italijanska franšiza poznata je po više od 20 bogatih i kremastih ukusa sladoleda, sveže pripremljenim palačinkama sa prelivima i originalnoj espresso kafi.

Promo

 

Večera, 20:00

Mesto za večeru birajte u zavisnosti od toga u kakvoj atmosferi želite da završite dan. Ukoliko ste za dašak Istoka, testirajte novootvoreni „suši&steak“ restoran NOA, smešten u Portonovi marini, čiji meni vešto kombinuje meso vrhunskog kvaliteta sa azijskim fusion rolnicama inovativnih aroma. Živahna atmosfera, orijentalna muzika, sjajni kokteli i boho stil čine ovo mesto prozračnim, prijatnim i udobnim.

Promo

 

Ukoliko želite toplo mesto sa lokalnim prizvukom, idealno za tople letnje noći sa prijateljima, uputite se u Vinariju ili Konobu – novootvorene restorane koji se ističu po harmoniji ukusa plodova mora i prirodnih resursa koje Bokokotorski zaliv nudi, uz nezaobilaznu čašu dobrog vina.

Promo

 

Pored raznovrsne gastronomske ponude, Portonovi je poznat i po brojnim dešavanjima. Nakon izuzetno posećenih nastupa ABBA i Queen tribute bendova sa simfonijskim orkestrom, Nine Badrić, Jelene Tomašević, Ivana Bosiljčića, benda Detour i mnogih drugih, sezonu koncerata u rizortu zatvaraju Barcelona Gipsy balKan Orchestra, međunarodni ansambl muzičara, koji se proslavio izvođenjem interpretacija tradicionalne muzike sa Balkana, Bliskog istoka i Mediterana, kao i mladi umetnik Petar Wagner (Fantom). Ovaj izvođač, autor i producent, koji je postao poznat u regionu po retro baladi “Barbara” i specifičnim, stilskim obradama ex-yu pop rok pesama, u Portonovi se vraća nakon snimanja spota za numeru “Miris Jadrana”, a koncert će održati 19. avgusta na trgu rizorta.

Promo

 

Pored koncerata, u Portonovom se ovog leta organizuju i mnogobrojni događaji za najmlađe, poput “Portonovi Kids’ Games” za decu od 4 do 12 godina, koje su zakazane za 20. avgust.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti