Torta Kejt Midlton za kojom je poludeo svet!
Teško da Kejt Midlton uz kraljevske obaveze i troje dece stiže da kuva, ali poznato je da je njen omiljeni dezert slasna torta s tamnim pivom, koja čokoladu, većini omiljenu namirnicu, diže na još viši nivo. Baršunasta gorčina piva i neodoljiva slatkoća čokolade savršen su spoj u ovoj preukusnoj poslastici.
Za biskvit: 250 ml tamnog piva, 250 g maslaca, 75 g kakaa u prahu, 400 g sitno mlevenog šećera, 150 ml kisele pavlake, 2 velika jaja, 1 kašika ekstrakta vanile, 275 g oštrog brašna, 2 i 1/2 kašičice sode bikarbone
Za premaz: 300 g krem sira, 150 g šećera u prahu, 125 ml slatke pavlake ili šlaga
Pročitajte: Verovali ili ne - Ovo je dijeta Kejt Midlton
Torta Kejt Midlton veoma lako se pravi
Ukoliko su vam se najavili omiljeni gosti, predlažemo vam da isprobate ovaj savršen recet i na svoju trpezu iznesete baš tortu Kejt Midlton.
Postupak:
Rernu zagrejte na 180 °C i pripremite kalup za torte prečnika 23 cm, koji treba nauljiti i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje. Sipajte pivo u veliku posudu za kuvanje fila, dodajte maslac i zagrevajte dok se maslac ne rastopi. Tada umešajte kakao i šećer. Kiselu pavlaku umutite miskerom sa jajima i ekstraktom vanile, sipajte u posudu s pivom i maslacem pa umešajte brašno i sodu bikarbonu. Testo sipajte u kalup i pecite od 45 minuta do sat vremena. Pustite da se torta potpuno ohladi u kalupu. Za premaz dobro izmiksajte krem sir, dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite. Slatku pavlaku ili šlag posebno pripremite, da bude čvrsta masa, a potom polako umešajte u krem sir. Namažite preko ohlađene torte i uživajte u savršenom ukusu.
Pročitajte: U kuhinji sa keceljom - Kejt Midlton kakvu nikada nismo videli (foto)
Pročitajte još
Pripremite spiskove – Noć knjige od 8. do 10. decembra!
Noć knjige od 8. do 10. decembra
08/12/2023
Saznajte višeIdealna ravnoteža između estetike i funkcionalnosti - HONOR Magic V2
Honor Magic V2 idealna ravnoteža između estetike i funkcionalnosti
08/12/2023
Saznajte više40 godina, dvoje dece i 300 grama čokolade na dan: Ovo je tajna zavidne linije Jelene Kostov
Jelena Kostov otkrila tajnu dobre linije u četrdesetoj
08/12/2023
Saznajte višeJelo čudnog imena oduševiće vaše najmilije: Recept Branke Sovrlić idealan je za prazničnu trpezu
Recept Branke Sovrlić za neobično jelo od mesa
08/12/2023
Saznajte više