Suzana Mančić je žena za sve. Ako ne verujete, samo bacite pogled na njen profil na Instagramu, gde, između ostalog, pratioce oduševljava sjajnim receptima.
Popularno televizijsko lice izvrsno se snalazi za šporetom, domaćica je kakva se samo poželeti može, a voli da otkriva i nove stvari. Tako se nedavno oprobala u pravljenju likera.
Boško Karanović
S obzirom na to da često boravi u Grčkoj, zemlji njenog supruga Simeona Ocomokosa, Suzana ima prilike da se upozna sa tamošnjim specijalitetima, ne samo gastronomskim.
Pročitajte: Videla sam da to Ruskinje rade - Suzana Mančić u 66. godini uspela da izgubi 15 kilograma i to uz pomoć baš OVOG povrća
Dok je boravila na poluostrvu Pelionu, oblasti između Atine i Soluna, gde se smenjuju visoke planine sa bogatom vegetacijom i kristalno čistim morem, uživala je u branju trešanja, ali ih nije iskoristila za kolače, već za slatko osvežavajuće piće sa minimumom alkohola.
„Sat vremena mi je trebalo da naberem kilo trešanja“, napisala je pored seta fotografija, a potom otkrila šta će s njima uraditi. „Liker će da bude!“
Instagram
Domaći liker od trešanja savršeno je letnje piće, a i omiljeno među pripadnicama lepšeg pola. Ovo voće ima malu energetsku, ali veliku hranljivu vrednost.
Trešnje sadrže vitamine, minerale i aminokiseline, idealne su za prevenciju starenja kože, ublažavaju simptome hroničnih bolesti i drugo. Pronašli smo i jedan jednostavan recept za liker.
Instagram
Kilogram trešanja, 500 g šećera i 7,5 dl rakije lozovače je sve što vam je potrebno. Voće treba dobro oprati, skinuti peteljke, staviti u veću teglu i preliti rakijom. Ostavite da se „odmara“ tri nedelje. Kada prođe taj period, ocedite trešnje, a u rakiju sipajte šećer i mešajte da se otopi.
Pročitajte: Maćeha rekla svoje - Pre udaje za Simeona Suzana Mančić je njegovim ćerkama uradila ovo
Potom vratite voće u teglu i prelijte rakijom sa šećerom. Ostavite da stoji dva meseca. Posle toga piće ocedite kroz gazu i sipajte u flaše. I uživajte.
“ Ja sam koristila konjak. I mesec danana na suncu. Videćemo šta će biti. Prvi put to radim”, napisala je Suzana na Instagramu.
Instagram
Pročitajte još
Omiljena pita Cece Ražnatović lako se pravi, savršena za dane posta
Recept Cece Ražnatović za pitu sa šampinjonima
17/03/2025
Saznajte višeVaš poseban dan na najboljoj beogradskoj adresi
Hotel St. Regis u Beogradu pravo mesto za najbitnije trenutke
17/03/2025
Saznajte višeSvakoj trpezariji potreban je ovakav sto, štedi prostor, savršeno se uklapa
Okrugli stolovi su rešenje za mali prostor
16/03/2025
Saznajte višeIdealno za one koji nemaju vremena: Prelepa sobna biljka, može živeti i do 20 godina
Sobna biljka koja može živeti i do dve decenije
15/03/2025
Saznajte višeNa svadbi Vilijama i Kejt tražilo se parče više ove torte, ne peče se
Svadbena torta Kejt Midlton i princa Vilijama će vas oduševiti, imamo i repcept
15/03/2025
Saznajte višeTo smo mi: Članovi Riblje čorbe snimili album sa horom “Svitac”
Članovi Riblje čorbe i hor Svitac snimili album
13/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)