Zdrav maslac po recepturi Novaka Đokovića: Usporava starenje i ubrzava metabolizam, a koristi se i kao melem

Zdrav maslac po recepturi Novaka Đokovića: Usporava starenje i ubrzava metabolizam, a koristi se i kao melem

Autor: | 22/07/2023

1

Maslac Novaka Đokovća ubrzava metabolizam

Gi maslac je sastavni deo jelovika Novaka Đokovića. Dobija se termičkom obradom sirovog, neslanog putera tako što se uklone mlečne belančevine i voda. Rezultat je mast prijatnog mirisa, zlatnožute boje, bez laktoze.

Profimedia

 

Važno je istaknuti da je gi bogat takozvanim dobrim masnoćama, među kojima dominiraju omega 3 i omega 6 masne kiseline. Sadrži i kiseline koje poseduju antibakterijska i antikancerogena svojstva, kao i vitamine A, D, E i K.

Prečišćeni puter spada u lako svarljive masnoće i snabdeva organizam energijom tokom čitavog dana. Održava ravnotežu u stomaku, utiče na kvalitet pamćenja i učenja, usporava starenje i podiže celokupni imunološki sistem.

Pročitajte: Ovaj moćni napitak očistiće vašu jetru za 9 dana, Novak i Jelena u njega se kunu

Priprema gi maslaca uključuje zagrevanje običnog putera na tihoj vatri dok ne počne da peni. Potrebno je pažljivo uklanjati formiranu penu sve dok se više ne pojavljuje, a zatim procediti proziran puter kroz gazu. Na taj način dobijate spreman za upotrebu.

Unplash

 

Gi se sve češće koristi u kuhinji kao zamena za ulja i ostale masnoće, ali i kao dodatak jelima i namaz umesto klasičnog putera i margarina. Pogodan je za prženje, jer se ne raspada na visokim temperaturama, i zadržava prirodni ukus. Štaviše, nutritivni kvaliteti ostaju nepromenjeni čak i kada se ugreje, pa je to svakako jedna od najboljih vrsta masti koje se danas koriste prilikom termičke obrade hrane.

Gi puter koristi se i kao melem za kožna oboljenja, za masaže i obloge. Njegove blagotvorne osobine čine ga svestranim proizvodom koji nalazi svoje mesto u različitim sferama života.

Komentari (1)

Loading
Petar 23:52 31.07.2023
Odgovori

Naravno da se Novak veoma razume i u medicinu. Ipak je covek zavrsio osnovnu skolu, nije sala...

hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti