Recept za najlepši džem od jagoda koji je i kraljica Elizabeta obožavala: Caka je u jednom sastojku, ne možete da pogrešite!

Recept za najlepši džem od jagoda koji je i kraljica Elizabeta obožavala: Caka je u jednom sastojku, ne možete da pogrešite!

Autor: | 04/06/2023

0

Sezona jagoda je u jeku, sa njom dolaze i brojni recepti za poslastice sa bobičastim voćem koje mnogi obožavaju. Upravo jedna od njih je bila i kraljica Elizabeta, koja je volela jagode iz svog voćnjaka, ali i džem od istih.

Guliver Getty Images

 

Daren Mekgrejdi, nekadašnji lični kuvar kraljice Elizabete tvrdi da je ona svakoga dana otkako je bila mala jela sendvič sa džemom, prenosi "Yahoo". Takođe, otkrio je da Elizabeta voli jagode koje su ubrane u njenom voćnjaku u dvorcu Balmoral u Škotskoj, pa joj je otuda omiljeni upravo džem od jagoda.

Recept za najlepši džem od jagoda 

Sastojci:

2 kg očiščenih jagoda
400 g šećera
sok od 1 limuna

Priprema:

Jagode operite, pa zatim iseckajte i stavite u blender da se izblendiraju. U velikoj šerpi pomešajte šećer, dobijenu voćnu kašu od jagode i limunov sok. 

Stavite šerpu na tihu vatru i često mešajte oko 90 minuta. Trebalo bi da se zgusne i dobije tamnocrvenu boju. Po potrebi možete dodati i malo vode, mada često nema potrebe, jer su jagode same po sebi vodnjikave.

Pročitajte: Gotov za samo 10 minuta - Pekmez od jagoda koji će vas vratiti u detinjstvo! (recept)

Photo by mali maeder from Pexels

 

Kada je gotov isključite ringu, i stavite tegle da se zagreju u rernu na 50 stepeni. Dok je još vruć džem sipajte ga u tople tegle, a onda stavite u rernu da se uhvati korica.

Nakon toga dobro tegle zatvorite i stavite na hladno mesto. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti