Najslađa je mamina kuhinja. Tako misli i Ivana Mihić, koja je pratiocima na Instagramu predložila jedan poseban desert, a autor je njena majka, legenda našeg glumišta Vera Čukić.
“Zbog velikog interesovanja koje je izazvao kolač moje majke, koji ovog puta niko osim mene nije jeo, ali javno potpisujem garanciju ukusa i kvaliteta, otkrivam vam recept”, napisala je Ivana i priložila uputstvo.
Pročitajte: Mesto mira, spokoja i vere - Ivana Mihić sreću pronašla u manastiru, punog srca saopštila lepe vesti FOTO
U prigodnu posudu sipati: 3 šoljice zejtina, 3 šoljice mleka, 3 šoljice šećera, 3 jaja, 7 šoljica brašna, kašičicu sode bikarbone, 5 izrendanih jabuka. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh srednje veličine. Tri veće nektarine iseći na kriške u obliku polumeseca (ili kajsije, šljive, višnje...), pa ih poređati po smesi. Ubacite u zagrejanu rernu na 200⁰C i pecite 35 do 40 minuta na 180⁰C. Kada se kolač ispeče i ohladi, pospite ga vanilin-šećerom, isecite ga na kocke i u slast pojedite! Za posebno zadovoljstvo, kolač može da se posluži sa kuglom sladoleda od vanile, a tanjir ukrasi borovnicama. Prijatno!
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)