Germknedla je austrijska poslastica od dizanog testa koja se puni džemom ili nekim drugim filom, te kuva na pari. Cafe Bar & Restoran vam donosi recept kako ih prave u restoranu "Ederhof" koji se nalazi u prestižnom austrijskom ski centru Nassfeld.
Sastojci:
* 500 g belog brašna
* 7 g instant kvasca
* 1 kašičica soli
* 65 g šećera
* 70 g otopljenog maslaca
* 250 ml punomasnog mleka
* 1 jaje
* 1 žumance
* 1 jaje
* ½ kašičice ekstrakta vanile
Za fil:
* 10 kašičica kreme od lešnika (tipa eurokrem)
Pročitajte: Recept za kineske knedle
Za posip:
* 25 g mlevenog maka
* 15 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, so i šećer) s vlažnim (maslac, mleko, jaje, žumance i ekstrakt vanile) pa ih mesite oko deset minuta. Trebalo bi da dobijete mekano i glatko testo koje nije ni previše lepljivo, ni previše suvo.
Odložite testo u posudu, prekrijte ga krpom i pusite ga da se odstoji dok ne se udvostruči.
Podlogu na kojoj ćete razvući testo, pospite brašnom. Testo razvucite u oblik kobasice i podelite na deset jednakih komada. Svaki komadić testa izravnajte, u sredinu stavite kašičicu krema i napravite knedle. Napravljene knedle lagano pospite brašnom, prekrijte krpom i pustite da odstoje još 60 minuta.
Knedle bi trebalo kuvati 15 minuta na pari. Svaku gotovu Germknedlu premažite rastopljenim maslacem i pospite makom i šećerom u prahu.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)