Dok si rekao sir: Irina Vukotić oduševila receptom za brzu gibanicu, tajna je u jednom sastojku

Dok si rekao sir: Irina Vukotić oduševila receptom za brzu gibanicu, tajna je u jednom sastojku

Autor: | 29/01/2022

0

Recept za gibanicu iz kuhinje Irine Vukotić

Kada je Irina Vukotić, nedavno, na Instagramu objavila fotografiju tek ispečene gibanice, mnoge žene poželele su da i same naprave taj specijalitet. Zbog toga smo voditeljku Jutarnjeg programa televizije Pink zamolili za recept, a ona nam je, dok je diktirala sastojke, otkrila da nema previše vremena za boravak u kuhinji.

Pročitajte: Bez mnogo ulja, neprijatnih mirisa i prljavih sudova - Girice iz rerne po receptu Mire Bobić Mojsilović

Luka Šarac

 

‒ Da se ne lažemo, radije ručam u restoranu, ali dva-tri puta nedeljno skuvam nešto lepo. Odlično pripremam čorbe, paste, biftek sa zelenim biberom ‒ kaže. Gibanicu koju, sada već prilično vešto pravi, nekada je pravila njena nana, a tajna je u dobrom domaćem siru ili kajmaku.

Pročitajte: Trik koji će oduševiti sve domaćice - Seka Aleksić otkrila kako se pravi hrskav, a sočan pomfrit

Shutterstock

 

Recept za gibanicu po odokativnom metodu

‒ Nikad nemam recept sa tačno određenim merama. Kod mene je sve „odokativno“. Konkretno, što se tiče gibanice, osim kora, potrebno je malo sira i kajmaka, malo ulja i 2 jaja. Sastojke umutiti, a zatim u smesu umakati izgužvane kore i ređati u pleh, dva do tri reda. Smesa se, naravno, može uvijati i u kore, ali ovako je brže i lakše, a i u skladu je sa mojim karakterom. Ne volim ništa „pod konac“, više mi se dopada kreativni haos ‒ priznaje Irina. I uz smeh dodaje:

‒ Istina je da nisam neka kuvarica, pa kad mi neko traži recept, pomislim da sam uspela u životu. Osim toga, dobra je fora kad se predstavite da niste vešti za šporetom, pa onda šta god da napravite svi hvale.

Pročitajte: Vazdušaste i preukusne - Posne krofne iz kuhinje Kristine Ćetković mekanije su od onih sa mlekom i jajima

Shutterstock

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin