Kejt Midlton ‒ Kolač sa urmama omiljeni je desert vojvotkinje od Kembridža
Da li ste se ikada zapitali kakve se poslastice jedu na britanskom dvoru? Pored svakojakih đakonija koje su sastavni deo kraljevske trpeze, Kejt Midlton najviše uživa u jednom sasvim jednostavnom kolaču. Nekadašnji kuvar britanske kraljevske porodice otkrio je recept omiljene poslastice vojvotkinje od Kembridža, pa ukoliko vam se dopadne, i vi možete uživati u njemu.
Pročitajte: Doručak jedne superžene - Magični napitak kojim Kejt Midlton započinje dan
Youtube Printscreen
Sastojci za testo:
‒ 170 g urmi, isečenih na 8 delova
‒ 1 kašika sode
‒ 240 ml ključale vode
‒ 60 g putera
‒ 170 g šećera
‒ 225 g tamne čokolade
‒ 1 jaje
‒ 230 g brašna
‒ 1 kašika vanile
‒ 1 kašika praška za pecivo
Sastojci za čokoladni sos:
‒ 312 g žutog šećera
‒ 200 g putera
‒ 125 g tamne čokolade
‒ 9 kašika slatke pavlake
Priprema:
Prvo sjedinite sve sastojke za čokoladni sos i kuvajte ih oko 4 minuta. Pripremljeni sos podelite na dva dela. Jedan deo (oko 350 ml) izručite u pleh u kome ćete ga kasnije peći i ostavite da se ohladi, a drugi deo odvojte za završno ukrašavanje.
Urme ubacite u ključalu vodu i dodajte sodu. Mešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi.
U jednoj posudi mikserom umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i ekstrakt vanile i nastavite da mutite. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim pripremljene urme i čokoladu. Mešajte da smesa postane glatka, a zatim izručite u pleh preko prethodno ohlađenog čokoladnog sosa. Prekrijte folijom i vaš kolač je spreman za pečenje. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180⁰C, u trajanju od 30 do 40 minuta.
Kada je kolač gotov, zagrejte preostali sos kojim ćete preliti parče kolača, a za dodatni užitak možete ga služiti sa kuglom sladoleda po želji.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)