Kejt Midlton ‒ Kolač sa urmama omiljeni je desert vojvotkinje od Kembridža
Da li ste se ikada zapitali kakve se poslastice jedu na britanskom dvoru? Pored svakojakih đakonija koje su sastavni deo kraljevske trpeze, Kejt Midlton najviše uživa u jednom sasvim jednostavnom kolaču. Nekadašnji kuvar britanske kraljevske porodice otkrio je recept omiljene poslastice vojvotkinje od Kembridža, pa ukoliko vam se dopadne, i vi možete uživati u njemu.
Pročitajte: Doručak jedne superžene - Magični napitak kojim Kejt Midlton započinje dan
Sastojci za testo:
‒ 170 g urmi, isečenih na 8 delova
‒ 1 kašika sode
‒ 240 ml ključale vode
‒ 60 g putera
‒ 170 g šećera
‒ 225 g tamne čokolade
‒ 1 jaje
‒ 230 g brašna
‒ 1 kašika vanile
‒ 1 kašika praška za pecivo
Sastojci za čokoladni sos:
‒ 312 g žutog šećera
‒ 200 g putera
‒ 125 g tamne čokolade
‒ 9 kašika slatke pavlake
Priprema:
Prvo sjedinite sve sastojke za čokoladni sos i kuvajte ih oko 4 minuta. Pripremljeni sos podelite na dva dela. Jedan deo (oko 350 ml) izručite u pleh u kome ćete ga kasnije peći i ostavite da se ohladi, a drugi deo odvojte za završno ukrašavanje.
Urme ubacite u ključalu vodu i dodajte sodu. Mešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi.
U jednoj posudi mikserom umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i ekstrakt vanile i nastavite da mutite. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim pripremljene urme i čokoladu. Mešajte da smesa postane glatka, a zatim izručite u pleh preko prethodno ohlađenog čokoladnog sosa. Prekrijte folijom i vaš kolač je spreman za pečenje. Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180⁰C, u trajanju od 30 do 40 minuta.
Kada je kolač gotov, zagrejte preostali sos kojim ćete preliti parče kolača, a za dodatni užitak možete ga služiti sa kuglom sladoleda po želji.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)