Poslastica sa britanskog dvora: Omiljeni kolač Kejt Midlton toliko je jednostavan da ćete ga već danas napraviti

Poslastica sa britanskog dvora: Omiljeni kolač Kejt Midlton toliko je jednostavan da ćete ga već danas napraviti

11/09/2021

0

Kejt Midlton ‒ Kolač sa urmama omiljeni je desert vojvotkinje od Kembridža

Da li ste se ikada zapitali kakve se poslastice jedu na britanskom dvoru? Pored svakojakih đakonija koje su sastavni deo kraljevske trpeze, Kejt Midlton najviše uživa u jednom sasvim jednostavnom kolaču. Nekadašnji kuvar britanske kraljevske porodice otkrio je recept omiljene poslastice vojvotkinje od Kembridža, pa ukoliko vam se dopadne, i vi možete uživati u njemu.

Pročitajte: Doručak jedne superžene - Magični napitak kojim Kejt Midlton započinje dan

Youtube Printscreen

 

Sastojci za testo:

‒ 170 g urmi, isečenih na 8 delova

‒ 1 kašika sode

‒ 240 ml ključale vode

‒ 60 g putera

‒ 170 g šećera

‒ 225 g tamne čokolade

‒ 1 jaje

‒ 230 g brašna

‒ 1 kašika vanile

‒ 1 kašika praška za pecivo

Sastojci za čokoladni sos:

‒ 312 g žutog šećera

‒ 200 g putera

‒ 125 g tamne čokolade

‒ 9 kašika slatke pavlake

Priprema:

Prvo sjedinite sve sastojke za čokoladni sos i kuvajte ih oko 4 minuta. Pripremljeni sos podelite na dva dela. Jedan deo (oko 350 ml) izručite u pleh u kome ćete ga kasnije peći i ostavite da se ohladi, a drugi deo odvojte za završno ukrašavanje.

Urme ubacite u ključalu vodu i dodajte sodu. Mešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi.

U jednoj posudi mikserom umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i ekstrakt vanile i nastavite da mutite. Postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo, a zatim pripremljene urme i čokoladu. Mešajte da smesa postane glatka, a zatim izručite u pleh preko prethodno ohlađenog čokoladnog sosa. Prekrijte folijom i vaš kolač je spreman za pečenje. Pecite ga u  zagrejanoj rerni na 180⁰C, u trajanju od 30 do 40 minuta.

Kada je kolač gotov, zagrejte preostali sos kojim ćete preliti parče kolača, a za dodatni užitak možete ga služiti sa kuglom sladoleda po želji.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Getty images

Pročitajte još

Najnovije vesti