Prolećna poslastica: Neodoljive tartalete sa jagodama i kremom

Prolećna poslastica: Neodoljive tartalete sa jagodama i kremom

Autor: | 27/05/2021

0

Recept za tartalete sa jagodama - jednostavno, osvežavajuće i ukusno

Sezona jagoda je u punom jeku, a paleta poslastica koje se mogu napraviti od njih nema kraja. Ovog puta predlažemo vam desert savršen za opuštene popodnevne časove sa porodicom ili prijateljima. Jednostavan je za pripremu i „opasan“ za nepca i receptore čula ukusa, mirisa, vida... Drugim rečima – neodoljiv!

SASTOJCI ZA 6 KOLAČA

- jedno gotovo testo od 320 g

- 200 ml slatke pavlake

- ravna kašika šećera u prahu

- pola kašičice ekstrakta vanile

- 350 g jagoda

- 3 kašike želea od crvenih ribizli

Pročitajte: Kraljica američkih krofni otkriva svoj tajni recept - Korak po korak do savršenstva

Getty images

 

PRIPREMA

Potrebno vam je šest modli za tartalete (tart-kolače) veličine osam centimetara.

Testo razvucite oklagijom na radnoj površini posutoj brašnom i malo ga istanjite. Sekačem okruglog oblika, veličine 12.5 cm, vadite krugove od testa i stavljajte ih u modle. Dno i stranice izbockajte viljuškom i odložite na tridesetak minuta u frižider.

Zagrejte rernu na 200⁰C.

Svaku modlu obložite malim parčetom papira za pečenje i postavite perlice za pečenje ili sušene mahunarke. Pecite ih 10 minuta u zagrejanoj rerni. Uklonite papir i perlice iz modli, pa ih vratite u rernu i pecite još pet minuta, da dobijete svetložute hrskave korpice za tart. Odložite kolače na kuhinjsku rešetku da se ohlade.

U međuvremenu, slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Podelite krem u ohlađene korpice za tart i odozgo stavite oprane jagode, kojima ste odstranili peteljke i isekli ih na tri dela.

U manjoj šerpi na laganoj vatri rastopite žele od crvenih ribizli sa kašikom vode. Mešajte da dobijete ujednačenu smesu. Kašikom ili malom četkom nanesite ga preko jagoda kao glazuru i sačekajte da se stvrdne, pa poslužite.

Recept za tartalete sa jagodama - Jednostavan za pripremu, „opasan“ za nepca

Getty images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti