Recept za barbikju sos koji ćete obožavati...
Lepi dani lagano stižu, a sa njima i gosti na roštiljanje u dvorištu. Predstavljamo vam našu verziju čuvenog američkog BBQ sosa, neizostavnog uz pljeskavice i rebarca.
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
300 g paradajz-sosa od čerija
50 g smeđeg šećera
25 ml viskija
1 čen belog luka
1/2 glavice crnog luka
slatka ili ljuta mlevena paprika
Worcester sos
jabukovo sirće
ekstradevičansko maslinovo ulje
so
Pročitajte: Lako da lakše ne može - Čokoladni tart bez pečenja

Getty images
PRIPREMA
Iseckajte sitno crni i beli luk.
Propržite ih nekoliko minuta na 2 kašike ulja, zatim dodajte paradajz sos, šećer, viski, 1 kašičicu mlevene paprike (dozirajte količinu prema svom ukusu) i 2 kašike Worcester sosa.
Ostavite sve na vatri srednje jačine 10 minuta.
Začinite „barbecque“ sos sa 2 kašike jabukovog sirćeta, probajte ga i po potrebi dodajte prstohvat soli. Nastavite sa kuvanjem narednih 5-8 minuta.
Isključite ringlu, procedite sos i ostavite ga da se u potpunosti ohladi.
TEKSTURA I ČUVANJE
Trebalo bi da dobijete vrlo gust sos. Ako ipak ispadne previše tečan, posle ceđenja vratite ga na ringlu da se kuva još 5-6 minuta da se zgusne, odnosno da postane gust kao sirup. Čuvajte ga u frižideru, u teglama, najduže 3-4 dana.
Pročitajte još
Miris leta i ukus roštilja: Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom, sos je nešto posebno
Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom
15/07/2025
Saznajte višeDanijela i Stefan Buzurović podelili recept za ćuretinu "Oženi me", idealan put do muškog srca
Danijela i Stefan Buzurović pokazali recept za idealan porodični ručak
14/07/2025
Saznajte višeRecept Miljane Gavrilović za pire, ali ne od krompira! Posno, zdravo i idealno za letnje dane
Posni recept Miljane Gavrilović za pire od prokelja i čičoke
13/07/2025
Saznajte višeOvo je Cecino omiljeno jelo, Lidija ga najbolje sprema
Ceca Ražnatović najviše voli da jede ovo domaće jelo
12/07/2025
Saznajte višeThe Prodigy pred prepunom Tvrđavom: Srbijo, imate naše najdublje poštovanje!
The Prodigy pred prepunom Tvrđavom
12/07/2025
Saznajte više
Komentari (0)