Kako se sprema hobotnica: Korak po korak

Kako se sprema hobotnica: Korak po korak

Autor: | 01/04/2021

0

Sviđa vam se mekana kao iz restorana? Kupite svežu i zamrznite je dan pre nego što ćete je pripremiti i konzumirati.

Za 6 porcija potrebna je hobotnica od 1,5 kg koju treba kuvati 45 do 50 minuta. Za 4 porcije - hobotnica od 1 kg i 40 minuta kuvanja. Nemojte je kuvati duže da se ne bi stvrdnula.

Kako se sprema hobotnica – pratite naša uputstva

1 Sveža hobotnica je vlažna i klizava, sa opuštenim pipcima. Da bi omekšala, čim se ulovi trebalo bi je olupati o stenu da se razbiju žile.

2 Alternativa tom postupku je da je držite u zamrzivaču 24 časa, a potom da je polako otapate u frižideru.

3-4 Odstranite oči sečenjem okolne kože i mesa; na isti način odstranite kljun koji se nalazi u centru između pipaka.

5-6 Izvrnite glavu (klobuk) kao da je u pitanju rukavica i izvadite iznutrice. Isperite hobotnicu. Da bi se pipci skupili, potopite ih u ključalu vodu na tri sekunde, držeći hobotnicu za glavu; izvadite ih pa ponovite proces tri-četiri puta pre nego što je u celini potopite u vodu.

7-8 Dodajte glavicu crnog luka i 3-4 lovorova lista i ostavite da se kuva ispod tačke ključanja. Proverite da li je skuvana tako što ćete nož zabosti u klobuk: ako glatko klizi, onda je gotova. Ostavite je da se ohladi u vodi od kuvanja.

Pročitajte: Lako da lakše ne može - Čokoladni tart bez pečenja

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još