Sviđa vam se mekana kao iz restorana? Kupite svežu i zamrznite je dan pre nego što ćete je pripremiti i konzumirati.
Za 6 porcija potrebna je hobotnica od 1,5 kg koju treba kuvati 45 do 50 minuta. Za 4 porcije - hobotnica od 1 kg i 40 minuta kuvanja. Nemojte je kuvati duže da se ne bi stvrdnula.
Kako se sprema hobotnica – pratite naša uputstva
1 Sveža hobotnica je vlažna i klizava, sa opuštenim pipcima. Da bi omekšala, čim se ulovi trebalo bi je olupati o stenu da se razbiju žile.
2 Alternativa tom postupku je da je držite u zamrzivaču 24 časa, a potom da je polako otapate u frižideru.
3-4 Odstranite oči sečenjem okolne kože i mesa; na isti način odstranite kljun koji se nalazi u centru između pipaka.
5-6 Izvrnite glavu (klobuk) kao da je u pitanju rukavica i izvadite iznutrice. Isperite hobotnicu. Da bi se pipci skupili, potopite ih u ključalu vodu na tri sekunde, držeći hobotnicu za glavu; izvadite ih pa ponovite proces tri-četiri puta pre nego što je u celini potopite u vodu.
7-8 Dodajte glavicu crnog luka i 3-4 lovorova lista i ostavite da se kuva ispod tačke ključanja. Proverite da li je skuvana tako što ćete nož zabosti u klobuk: ako glatko klizi, onda je gotova. Ostavite je da se ohladi u vodi od kuvanja.
Pročitajte: Lako da lakše ne može - Čokoladni tart bez pečenja
Getty Images
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)