Sviđa vam se mekana kao iz restorana? Kupite svežu i zamrznite je dan pre nego što ćete je pripremiti i konzumirati.
Za 6 porcija potrebna je hobotnica od 1,5 kg koju treba kuvati 45 do 50 minuta. Za 4 porcije - hobotnica od 1 kg i 40 minuta kuvanja. Nemojte je kuvati duže da se ne bi stvrdnula.
Kako se sprema hobotnica – pratite naša uputstva
1 Sveža hobotnica je vlažna i klizava, sa opuštenim pipcima. Da bi omekšala, čim se ulovi trebalo bi je olupati o stenu da se razbiju žile.
2 Alternativa tom postupku je da je držite u zamrzivaču 24 časa, a potom da je polako otapate u frižideru.
3-4 Odstranite oči sečenjem okolne kože i mesa; na isti način odstranite kljun koji se nalazi u centru između pipaka.
5-6 Izvrnite glavu (klobuk) kao da je u pitanju rukavica i izvadite iznutrice. Isperite hobotnicu. Da bi se pipci skupili, potopite ih u ključalu vodu na tri sekunde, držeći hobotnicu za glavu; izvadite ih pa ponovite proces tri-četiri puta pre nego što je u celini potopite u vodu.
7-8 Dodajte glavicu crnog luka i 3-4 lovorova lista i ostavite da se kuva ispod tačke ključanja. Proverite da li je skuvana tako što ćete nož zabosti u klobuk: ako glatko klizi, onda je gotova. Ostavite je da se ohladi u vodi od kuvanja.
Pročitajte: Lako da lakše ne može - Čokoladni tart bez pečenja
Pročitajte još
Brena i Boba zabrinuti, uragan preti da im uništi vilu vrednu 18 miliona dolara
Vila Lepe Brene u Majamiju vredi milion evra
10/10/2024
Saznajte višeSoba Srne Lazić je po meri svake princeze, roditelji su brinuli o svakom detalju FOTO
Soba Srne Lazić je po meri svake princeze
09/10/2024
Saznajte višeKo ti jede džigericu i zašto to ignorišeš?
Ko ti jede džigericu i zašto to ignorišeš?
07/10/2024
Saznajte višeJesenji doručak po recepturi Slavice Rokvić: Jedan sastojak baš ubrzava mršavljenje
Jesenji doručak Slavice Rokvić za sva čula
05/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)