Znaci da je telo puno toksina: Otrove najčešće unosimo preko paste za zube i hrane

Znaci da je telo puno toksina: Otrove najčešće unosimo preko paste za zube i hrane

Autor: | 17/01/2020

0

Osećate se stalno umorno, imate problema sa stomakom, često vas boli glava i menjate raspoloženje? Problem bi moglo da bude to što je telo puno toksina

Usvojili ste ključne savete za očuvanje zdravlja - redovno se rekreirate i pijete dovoljno tečnosti. Ipak, nešto nedostaje. Osećate se stalno umorno, imate problema sa stomakom, često vas boli glava i menjate raspoloženje. Problem bi mogao da bude u tome što vam je telo puno toksina.

Čim ustanete i pohrlite u kupatilo da operete zube, lošim odabirom paste za zube, već unosite toksine u vaš organizam. Otorovi se unose u telo najčešće preko paste za zube, dezodoransa, krema, zagađene vode, voća, povrća i mesa.

Evo nekoliko simptoma koji ukazuju da je telo prepuno toksina, kojih se morate osloboditi.

Stres taloži salo

Stalan osećaj umora

Kada ste umorni zato što se niste dovoljno naspavali ili ste naporno radili tokom dana je normalan osećaj. Ali, ako se stalno osećate iscrpljeno znači da je telo blokirano otrovima.

Zato nemojte da pijete previše kafe, jer ona neće moći da vas ojača. Potrebna je promena navika u ishrani i pravi izbor kozmetike.

Trening Olge Danilović koji topi višak kilograma ludačkom brzinom

Promene u telesnoj težini

Ako se redovno rekreirate i ograničili ste kalorijski unos, ali ipak ne mršavite, problem bi mogao da bude u nagomilanim toksinima u organizmu.

Otrovi koje unosimo u telo deluju i na hormone i to je razlog zašto telesna težina može da naglo raste ili opada. Potreban je detoks zdravim namirnicama i unos što više čiste vode, pišu Novosti.

Još niste počeli da pijete vodu s limunom? Šta čekate? 

Benefiti te kombinacije su višestruki. Pre svega, poboljšava varenje, jer pomaže oslobađanju toksina iz digestivnog trakta, stimuliše rad žuči i creva i ubrzava metaboličke procese u organizmu. Supermoćni C vitamin jača imunitet, naročito u ovom periodu godine kada bi trebalo paziti na bolesti disajnih organa i viruse. Voda s limunom povećava energiju i za tili čas popravlja raspoloženje, a odlično se pokazala i u borbi protiv depresije i stresa.

Loš zadah

Neprijatan zadah nije samo posledica loše oralne higijene. On može da ukazuje na probleme u digestivnom sistemu, a može da bude i znak da se jetra bori sa velikom količinom otrova.

Otežano pražnjenje

Ovaj simptom zatrovanosti organizma može da bude praćen i bolovima u stomaku i glavoboljom. Creva zbog velike količine otrova otežano rade, pa se zato stolica u njima suši i stvrdnjava što dovodi do otežanog pražnjenja.

Osetljivost na mirise

Ukoliko snažno reagujete na bilo koje mirise, znači da vam telo šalje signal da je opterećeno hemikalijama. Ovaj simptom često može da bude praćen i glavoboljom i mučninom.

Bolovi u mišićima

Otrovi bukvalno "jedu" mišiće i zglobove. Ukoliko stalno trpite bolove u muskulaturi, a oni ne prolaze ni kada ste fizički aktivni, trebalo bi da se preispitate čime trujete telo.

Kožne reakcije

Pojava bubuljica na koži, pogotovo ako su bolne i svrbe je jasan signal da je telo opterećeno toksinima. Oni mogu dolaziti iz kozmetike i iz hrane koju svakodnevno konzumirate.

hellomagazin.rs guliver/getty, guliver/thinkstock

Pročitajte još

Najnovije vesti