Glucoratrol značajno olakšava život obolelima od dijabetesa

Glucoratrol značajno olakšava život obolelima od dijabetesa

Autor: | 14/06/2024

0

Francuski Glucoratrol Yvery sa produženim delovanjem

Dijabetes je jedan od najvećih zdravstvenih problema savremenog sveta. Od ove hronične bolesti, neizlečivog sistemskog poremećaja metabolizma, pati svaka deseta osoba na planeti, a loša vest je da ima tendenciju stalnog porasta, naročito u razvijenim zemljama.

Šećerna bolest se najčešće javlja u starijem životnom dobu kao posledica degenerativnih i sklerotičnih promena u organizmu, no, zabrinjava činjenica da raste broj obolelih i među mlađom populacijom.

Shutterstock

 

Kasno otkrivanje dijabetesa, neadekvatno lečenje i nedostatak podrške mogu dovesti do ozbiljnih i opasnih komplikacija kao što su srčani ili moždani udar, otkazivanje rada bubrega, slepilo, amputacija ekstremiteta. 

Ovo endokrinološko oboljenje na sedmom je mestu po smrtnosti, a posle ovakvog podatka u svima nama trebalo bi da se upali crvena lampica. Sa medicinske tačke gledišta globalno stanje je zaista alarmantno, pa ne bi bilo loše na vreme korigovati životne navike.

Uzroci pojave šećerne bolesti su brojni, a problem nije samo nasledni faktor. Drugim rečima, svako može da oboli. Dijabetes nastaje kada pankreas ne proizvodi dovoljno insulina, hormona koji reguliše nivo šećera u organizmu, što za posledicu ima porast glukoze u organizmu.

Shutterstock

 

Dijabetes, veliki zdravstveni problem 21. veka

Iako prognoze nisu optimistične – procenjuje se da će do 2040. godine oko 650 miliona ljudi imati dijabetes, ohrabruje činjenica da se uz ovo oboljenje može sasvim normalno živeti i funkcionisati. Naravno, pod uslovom da se oboleli pridržavaju uputstava za lečenje i da promene sve što je u njihovoj moći.

Poželjno je raditi i na prevenciji faktora rizika – voditi računa o telesnoj težini, pravilno se hraniti, povećati fizičku aktivnost, izbegavati stresne situacije, redovno ići na sistematski pregled, s vremena na vreme proveriti krvnu sliku... Od pomoći može da bude i uvođenje preparata na bazi prirode, koji uspešno asistiraju u regulisanju metaboličkih procesa i nivoa glukoze i lipida u krvi.

Najčešći oblik je dijabetes tipa 2, od kojeg boluje čak 90 posto dijabetičara. U tretmanu i prevenciji dijabetesa tipa 2 klinički dokazano deluje i originalni francuski GLUCORATROL® Yvery, rezultat formule koja garantuje prisutnost aktivne supstance u organizmu duže od 5 sati nakon uzimanja.

Promo

 

Glucoratrol je aktivan i 5 sati nakon uzimanja

Glucoratrol je prirodni suplement koji učestvuje u uspostavljanju poremećene metaboličke ravnoteže delujući na enzim SIRT1, odgovoran za regulisanje glikemije i metabolizma lipida. Deluje stimulativno na poboljšanje osetljivosti ćelija pankreasa na insulin, što dovodi do poboljšanja sinteza ovog hormona.

Francuski Glucoratrol® Yvery sadrži resveratrol iz biljke japanski troskot. Resveratrol se smatra najboljim biološkim antioksidansom, a ovaj koji se nalazi u troskotu povećava intracelularni transport glukoze, čime popravlja senzitivnost na insulin i smanjuje insulinsku rezistenciju.

Glucoratrol Yvery je dodatak ishrani na bazi trans-resveratrola sa stepenom čistoće većim od 98%. Važno je istaknuti razliku između dve izomerične forme ovog flavonoida, a to su trans-resveratrol i cis-resveratrol. Jedino je forma trans-resveratrol bioaktivna i stabilna, ali i mnogo lakša za asimiliaciju od strane organizma. Samim tim, snažniji su i njegovi zdravstveni benefiti.

Moćni oksidans resveratrol poseduje antiinflamatorna i antiinfekcijska svojstva, a dokazao se kao pouzdan saveznik i u zaštiti kardiovaskularnog sistema, kao i u borbi protiv starenja. Istraživanja su pokazala da japanski troskot igra značajnu ulogu i u kontrolisanju šećera u krvi, da poboljšava osetljivost na insulin i smanjuje skokove nivoa šećera u krvi nakon obroka. Dakle, višestruko je koristan u prevenciji i tretmanu dijabetesa tipa 2.

Shutterstock

 

Šećerna bolest može da se drži pod kontrolom

Posebna formula Glucoratrola omogućava resveratrolu da se duže zadrži u organizmu i da deluje efikasnije. Kada je reč o tretmanu dijabetesa, poboljšava efikasnost kombinovane terapije i pozitivno deluje na otklanjanje digestivnih smetnji.

Pokazano je da resveratrol doprinosi zaštiti ćelija pankreasa i smanjuje lučenje insulina kod osoba sa hiperinsulinemijom, čime doprinosi redukciji telesne težine. Ova aktivna supstanca povećava intracelularni transport glukoze i na taj način popravlja senzitivnost na insulin i smanjuje insulinsku rezistenciju.

Da rezimiramo, prema analizama Glucoratrol kod obolelih od dijabetesa smanjuje nivo glukoze u krvi, stimuliše sintezu insulina, doprinosi uspostavljanju i održavanju metaboličke ravnoteže, dovodi do povećanja lučenja inkretina – intestinalnog hormona GLP-1, značajno poboljšava toleranciju na glukozu, povećava sintezu IL-10, igra ulogu u kontroli telesne težine aktivirajući mitohondrije, a ima i prebiotičko delovanje – obnavlja ravnotežu crevne flore.

Zahvaljujući navedenim benefitima, uvršten je u tretman osoba sa insulinskom rezistencijom, predijabetesom i dijabetesom. Ipak, imajte na umu da treba konsultovati lekara pre upotrebe ovog suplementa, naročito ako već uzimate određenu terapiju.

Promo

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock, Promo

Najnovije vesti