Spolja kamen, a unutra luksuzna morska oaza: Vila Saše Matića u Perastu ostavlja bez daha

Spolja kamen, a unutra luksuzna morska oaza: Vila Saše Matića u Perastu ostavlja bez daha

Autor: | 10/07/2024

1

Vila Saše Matića u Perastu ostavlja sve bez daha

Pevač Saša Matić u Perastu je davnih dana kupio kamenu vilu iz 18. veka, koja se nalazi tik uz more, a ono što je posebno zanimljivo jeste da se u ovoj kući leti odmarao Petar Petrović Njegoš i to kao gost porodice Balović, u čijem je vlasništvu bila tada ova skupocena nekretnina.

Milan Maricic/ATAImages

 

- Ja volim da odem u Perast i meni je tamo super, samo što ove godine imam malo vremena. Veruj mi da je juče trebalo da idem na dva dana baš tamo u vilu, međutim, to se sve izjalovilo - rekao je Saša prošlog leta.

Pročitajte: Sudbina se grubo poigrala - Saša i Dejan Matić nisu rođeni slepi, greška jedne osobe koštala ih je vida

Priznao je da mu je čast, te da se oseća bitnim kada boravi u istim prostorijama gde je jedan od najvećih srpskih pesnika i filozofa provodio slobodno vreme.

vijesti/printscreen

 

- Znate da je tamo gde ja letujem nekada letovao Njegoš. Sad, kad odem tamo, kao da on letuje, otprilike se tako osećam. Ja se uvek osećam moćno i to je jedan od uslova da se osećam kako treba.

Pročitajte: Ne zna se koja je lepša - Ćerke Saše Matića i Gorana Gluhakovića prošetale pistom, roditelji ih bodrili iz prvog reda FOTO

- Ne volim tamo da idem stalno, najlepše mi je u septembru, nekako je to moje vreme za pravi odmor. Tada je tamo najlepše - rekao je Matić, a prenosi Srpski telegraf.

Kuća ima dva sprata i četiri sobe, kao i prostrani salon, a pored ulaza i dalje stoji tabla koja potvrđuje da je tu nekada boravio vladika, na samoj obali mora.

vijesti/printscreen

 

Najzanimljiviji detalj jeste to da je Sašina vila u Perastu bila mesto gde je Njegoš napisao svoju jedinu ljubavnu pesmu „Paris i Helena” ili „Noć skuplja vijeka” 1844. godine.

vijesti/printscreen

 

 

Komentari (1)

Loading
Marta 00:20 12.07.2024
Odgovori

Crnogorski Land Mark kako je doticni dosao do te kuce ko je prodao I ko je on ,vratiti CG nacionalno blago vratiti novac ovom gospodinu nikad cula za njega mozda povratnik iz Njemacke

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images

Pročitajte još

Najnovije vesti