Princ Čarls sprema velike promene u kraljevstvu, da li je ovo kraj vladavine kraljice Elizabete?

Princ Čarls sprema velike promene u kraljevstvu, da li je ovo kraj vladavine kraljice Elizabete?

02/12/2019

0

Kraljica Elizabeta ponosno vidi svoje kraljevstvo već decenijama, čvrsto držeći u rukama sve konce svoje velike porodice, iako je već zakoračila u desetu deceniju, njen um i britak jezik su i dalje u savršenom stanju. Međutim, njen naslednik, princ Čarls se nakon nekih skandala koji su zadesili porodicu priprema za velike promene.

Princ Čarls bi trebao da preuzme sve porodične poslove i svakodnevne dužnosti svoje majke, a ova vest je usledila pošto je čelnik britanskih laburista Džeremi Korbin u intervjuu za Sky News rekao kako i on smatra da je kraljevska porodica prevelika.

- Mislim da bi javnost želela takve promene, a u prvi plan su ih donele rasprava o ponašanju princa Endrjua - kazao je Korbin.

I Britani Bardžer, zamenica glavnog urednika Royal Central-a smatra da je nedavna kriza definitivno ojačala želju princa Čarlsa za smanjenjem članova kraljevske porodice.

- Princ Endrju ispao je iz čitave priče. Mislim da više neće imati nikakvih kraljevskih dužnosti, a sada je prilično izvesno da se to odnosi i na njegove kćeri - kazala je urednica portala specijalizovanog za vesti s kraljevskih dvora.

Endrju se povukao iz javnog života zbog povezanosti s pedofilskim skandalom u čijem je središtu bio američki milijarder Džefri Epstin. 

Hellomagazin.rs/M G Guliver/Getty