Posle 24 godine vatrogasac otkrio poslednje reči princeze Dajane: Držao sam je za ruku, disala je i govorila

Posle 24 godine vatrogasac otkrio poslednje reči princeze Dajane: Držao sam je za ruku, disala je i govorila

Autor: | 23/06/2021

1

Smrt princeze Dajane - Doktor je do detalja ispričao njene poslednje trenutke...

Od saobraćajne nesreće u kojoj je stradala princeza Dajana prošle su 24 godine, ali sećanje ne jenjava. Svakog leta, uoči godišnjice njene smrti, u medijima osvane neko novo svedočanstvo na tragediju koja se desila u Parizu 31. avgusta 1997. godine.

Proteklih godina mogle su se čuti različite verzije kako je došlo do udesa sa fatalnim ishodom, a sada su do javnosti stigle izjave očevidaca sa lica mesta. Svi su oni ranije dali iskaze u policiji, ali nikada nisu razgovarali sa novinarima.

Pročitajte: Princ Vilijam otkrio šta je uradio kada su mu javili za smrt majke

Getty images

 

U automobilu koji je pri brzini od 65 km / h udario u podvožnjak na mestu su poginuli vozač Henri Pol i Dajanin tadašnji partner Dodi Fajed.

‒ Osim povređenog ramena, izgledalo je da je sa ženom koja je bila u kolima sve u redu. Disala je i razgovarala ‒ prisetio se komandir vatrogasaca Ksavijer Gurmelo, koji tada nije znao da pomaže britanskoj princezi.

‒ Kada sam stigao na mesto udesa, još je razgovarala i kretala se. Na engleskom jeziku je izgovorila: „O, Bože, šta se dogodilo?“ Mogao sam to da razumem pa sam pokušao da je smirim. Držao sam je za ruku“, izjavio je Zavijer za „Daily Mail“. ‒ Tek kada smo je smestili u kola hitne pomoći, saznao sam o kome je reč. Kapetan mi je rekao da je to princeza Dajana, a onda sam i sam shvatio zašto mi je delovala poznato.

Pročitajte: Potresna ispovest princa Harija - Smrt princeze Dajane odvukla ga je u ponor alkohola i droge

Profimedia

 

Slično iskustvo imao je i doktor Frederik Mejli, koji se na mestu nesreće našao slučajno jer se tim putem vraćao kući posle zabave.

‒ Odmah sam video da su dve osobe mrtve. Dajana i njen telohranitelj bili su ozbiljno povređeni, ali još živi.

Doktor je prvo ukazao pomoć princezi, koja je sedela na podu „mercedesa“.

‒ U početku je izgledala dobro pa sam sa njom razgovarao na engleskom. Rekao sam joj da sam doktor i da će sve biti u redu. Ni kada su je kola hitne pomoći odvezla nisam imao pojma ko je bio preda mnom. Tek kasnije sam to otkrio.

Pročitajte:Intervju koji je uzdrmao britansku monarhiju - Priča princeze Dajane nije imala srećan kraj!

Profimedia

 

Vest da je u Parizu nastradala voljena britanska princeza zvučala je do te mere neverovatno da je kapetan bolnice u kojoj je preminula u nekoliko navrata odbio da dođe, uveren da je posredi neslana šala.

‒ Kada sam napokon otišao, video sam mrtvu princezu Dajanu. Prvo sam pomislio na njene sinove, prinčeve Vilijama i Harija. Moram da ih probudim i javim šta se desilo. Gotovo je, to je najgore ‒ prisetio se kapelan sa dozom tuge koja ni posle dve i po decenije nije nestala.

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Slične Vesti