Princeza Jelisaveta Karađorđević proslavila 85. rođendan, posle njenih reči zastaćete i zapitati se samo jedno

Princeza Jelisaveta Karađorđević proslavila 85. rođendan, posle njenih reči zastaćete i zapitati se samo jedno

Autor: | 09/04/2021

1

Princeza Jelisaveta Karađorđević proslavila 85. rođendan

Pola veka provela je u izgnanstvu, bez identiteta i domovine koja joj je bila nasilno oduzeta. Jedina ćerka kneza Pavla, čukununuka osnivača srpske kraljevske dinastije vožda Karađorđa, unuka velikog ruskog kneza Vladimira Romanova i bliska rođaka kraljice Elizabete, žena za kojom su glavu gubili holivudski divovi i ultimativni svetski šmekeri poput Ričarda Bartona, 85. rođendan proslavila je u svom Beogradu.

Princeza Jelisaveta Karađorđević tim povodom priredila je malo slavlje u svom domu. U njenom stilu – prefinjeno, odmereno, elegantno, dostojanstveno. Bio je tu njen životni saputnik Dragan Babić, legendarna Mira Adanja-Polak, ministarka kulture Maja Gojković... Zbog reči koje je kneginja uz zdravicu izgovorila nekima su zaiskrile oči.

Pročitajte: Odvažna kneginja Jelisaveta Karađorđević - Za mene je život jedna velika avantura

Boško Karanović

 

– Pre 80 godina svoj peti rođendan proslavila sam kod bake u Atini kada smo bili proterani iz Srbije. Narednih 50 godina rođendane sam proslavljala u Keniji, Južnoj Africi, Francuskoj, Švajcarskoj i Americi, pre nego što mi je dozvoljeno da se ponovo vratim. Srećna sam što danas slavim rođendan u zemlji i gradu u kojem sam se rodila.

Bezbroj puta je šarmantna princeza istakla da je svoj mir, posle silnih lutanja po svetu, pronašla tek po povratku u domovinu.

Komentari (1)

Loading
Mila Drcelic 20:25 21.06.2021
Odgovori

Princezi nasoj Jelisaveti ,srecan rodendan,dobro zdravlje !

Snežana Ilić hellomagazin

Pročitajte još