Kada je pravo vreme da dete počne sa učenjem stranog jezika?

Kada je pravo vreme da dete počne sa učenjem stranog jezika?

Autor: | 17/10/2018

0

Roditelji su danas svesni činjenice da znanje stranih jezika deci otvara brojne mogućnosti, kako tokom školovanja, tako i tokom zaposlenja i stručnog usavršavanja kada odrastu. Večita dilema roditelja je kada početi sa učenjem stranog jezika , jer niko ne želi da optereti svoje dete u najranijem uzrastu.

Danas ćemo vam dati odgovor na pitanje: KADA JE PRAVO VREME DA DETE UPIŠETE NA KURS STRANOG JEZIKA?

Odgovor na ovo pitanje dobili smo od Jelene Matić,  koordinatora Jezičkog Centra EQUILIBRIO KIDS, koji organizuje kurseve engleskog i nemačkog jezika za decu od 3 do 10 godina.

Najbolje vreme da dete započne sa učenjem stranog jezika je period između 3. i 4. godine.

Često se dešava da se roditelji ne slažu sa ovom činjenicom, međutim, upravo ovaj period u životu svakog deteta je ključan za usvajanje stranog jezika.

Zašto?

Zato što u ovom periodu, dete usvaja maternji jezik i govorni aparat je jako fleksibilan. Dete sa lakoćom i što je najvažnije, kroz igru i pesmu, bez pritiska usvaja reči i izraze na stranom jeziku.

Između 3. i 4. godine dete usvaja glasove koje čuje u svojoj blizini. Ono uči oponašajući ono što čuje i samim tim, vrlo lako usvaja i pravilan izgovor.

Pored toga što je bitno da dete započne sa učenjem stranog jezika u najranijem uzrastu, za uspešno usvajanje stranog jezika ključnu ulogu ima način na koji dete uči, metod koji se primenjuje, kao i ambijent u kome se odvija nastava.

Koliko je bitan izgled učionica?

U našem Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS, najlmađi polaznici uče sa uživanjem. Prostor u kome se održavaju časovi za mališane odiše vedrinom. Zidovi su oslikani i preovlađuju vesele boje, što motivišuće deluje na dete. Ambijent i atmosfera u kojoj dete uči strani jezik takođe utiču na to kako će dete doživeti jezik, profesora i drugare, ali i na rezultate učenja. U nastavi se primenjuju nastavna sredstva koja su u potpunosti prilagođena uzrastu i interesovanjima najmlađih polaznika.

Igra je ključni faktor uspešnog usvajanja stranih jezika kod dece

Ono što je jako bitno jeste da deca učenje stranog jezika dožive kao igru i na taj način oni će učiti brzo i lako, neće stvarati barijere, strah od greške ili blokadu pri komunikaciji, što je složićete se najčešći problem kako dece školskog uzrasta, tako i odraslih.

Nastava u našem Centru je 100% na stranom jeziku i tome se deca vrlo brzo i lako prilagode.

Koji je benefit učenja stranog jezika od najranijeg uzrasta?

Definitivno najveci benefit ukoliko dete započne sa učenjem stranog jezika između 3. i 4. godine je to što već oko 18. godine može dostići nivo znanja izvornog govornika.

Kako bi dete to zaista uspelo, najbitnije je održavati kontinuitet u učenju stranog jezika. Ukoliko dete napravi pauzu u učenju, najbolje što se može desiti je da dete stagnira, ali u najvećem broju slučajeva, ukoliko dete nema kontakt sa stranim jezikom, njegov nivo znanja će opasti.

Učestvovanje roditelja u procesu usvajanja stranog jezika kod dece

Ono što mi u Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS ističemo je to da su roditelji naši saradnici u procesu usvajanja stranog jezika njihovog deteta. Trudimo se da roditelji  uvek budu u toku kako kada je u pitanju pređeno gradivo, tako i kada je u pitanju individualni napredak deteta. Upravo zbog toga, roditelji jednom mesečno dobijaju izveštaj od profesora pisanim putem, a takođe organizujemo i Otvorena vrata, kada roditelj može nasamo popričati sa profesorom o individualnom napretku svog deteta.

Ostali benefiti pohađanja kurseva engleskog i nemačkog jezika za decu u Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS

S obzirom na to da deca u našem Centru jezik uče u malim, mentorskim grupama, profesor ima dovoljno vremena da se podjednako posveti svakom detetu i konstantno prati njegov napredak.

Pored učenja stranih jezika, profesori aktivno učestvuju u otkrivanju i razvijanju dečijih talenata, podsticanju njihove mašte i kreativnosti.

Trudili smo se da saznamo što više korisnih činjenica, kako bismo svim roditeljima rešili dilemu i podstakli ih da na vreme upišu svoju decu na kurs stranog jezika.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa kursevima stranih jezika za decu od 3 do 10 godina, slobodno kontaktirajte Jezički centar EQUILIBRIO KIDS putem telefona:

061 26 10 328

Ili posetite sajt:

www.kursevizadecu.com

Ukoliko vas interesuju kursevi engleskog i nemačkog jezika za decu od V do VIII razreda, predlažemo vam EQUILIBRIO JUNIOR SCHOOL – www.kursevizaosnovce.rs

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli da dobijete odgovore na pitanja koja roditelji najčešće postavljaju prilikom upisa svog deteta na kurs stranog jezika.

 

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Equilibrio Kids

Pročitajte još