Restoran La Pista nagrađen sa visokih 15/20 poena i 3 kuvarske kape, prestižni Gault&Millau ga svrstao među najbolje restorane Srbije

Restoran La Pista nagrađen sa visokih 15/20 poena i 3 kuvarske kape, prestižni Gault&Millau ga svrstao među najbolje restorane Srbije

Autor: | 08/05/2023

0

Najbolji poslastičar u Srbiji za 2023. je Dejan Veljin, Pastry Chef Gorski Hotel & Spa****

Drugu godinu za redom prestižni gastronomski vodič Gault&Millau Srbija na održanoj gala svečanosti prepoznao je i nagradio najbolje ugostitelje. Među nagrađenima je restoran La Pista Gorski Hotel&Spa na Kopaoniku, koji je nagrađen sa tri kuvarske kape, što ga svrstava u prestižno društvo najboljih restorana u Srbiji.

La Pista restoran prepoznat je od struke i dobio je svoje mesto u prestižnom gastronomskom vodiču Gault&Millau za 2023. godinu i još jednom potvrdio kvalitet i visoki standard koji La Pista pruža svojim gostima. ''Nagrade je uvek lepo primiti i one su nam vetar u leđa da budemo još bolji'', izjavio je Aleksandar Novitović, Executive Chef, Gorski Hotel & Spa****.

Peter Irman

 

 

Restoran La Pista svojim gostima nudi kvalitetnu tradicionalnu italijansku kuhinju. Ono što La Pistu čini posebnom jest njen Experience menu, na kom se radi tokom cele godine, gde je uključen ceo tim restorana samo sa jednom željom: da se zadovolji naistančaniji ukus i najzahtevnijeg gosta. Kroz Experience menu vas vodi ljubazni tim koji vas na prestižan način upoznaje sa svakom namirnicom koja se nalazi na vašem tanjiru. Svaki sled je uparen s pažljivo odabranim italijanskim vinom, koje se uparuje u zavisnosti da li je akcenat na određenoj vrsti mesa, ribe, morskih plodova, povrća ili na desertu. Experience menu zatvaraju slatke čarolije, za koje je kolega Dejan Veljin dobio nagradu „Najbolji poslastičar 2023“.

„Ponosan sam što su trud i rad našeg tima i mene prepoznati od strane prestižnog francuskog gastro vodiča Gault&Millau. Priznanje „Najbolji poslastičar 2023“ je veliki doprinos unapređenju da ceo tim Pastry Gorskog da budemo još bolji i kreativniji i da opravdamo ovo prestižno priznanje, dodao je Dejan Veljin, najbolji poslastičar za 2023. godinu i Pastry Chef, Gorski Hotel & Spa****.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Peter Irman