TROŠE MANJE STRUJE, SAMI SE ČISTE: Štedljiviji i pouzdaniji inverter klima uređaji

TROŠE MANJE STRUJE, SAMI SE ČISTE: Štedljiviji i pouzdaniji inverter klima uređaji

Autor: | 28/04/2023

0

Šta su prednosti klima uređaja sa inverterom i zašto bi trebalo da bude vaš sledeći izbor.

Promo

 

Postoje uobičajeni klima uređaji i klima uređaji sa inverterom. Ovi drugi već neko vreme potpuno nezasluženo proglašavaju se izborom samo za odabrane, jer su, navodno, cenovno nedostupni najvećem broju kupaca. Istina je da je nekad zaista bilo tako, ali kako su klima uređaji postali neophodni, a ne luksuz, tako se menjala i njihova cena, danas prihvatljiva većini ljudi.

Inverterska tehnologija nije novost i proizvođači klima uređaja koriste je kako bi unapredili svoje modele, ali i omogućili korisnicima da se hlade i greju kvalitetnije i efikasnije, uz manji račun za struju, duže trajanje i manje posla oko čišćenja i održavanja.

Hisense Easy Smart klima uređaji sa inverterom sada koštaju 48.990 RSD za model 9 BTU, dok je 12 BTU uređaj iste serije samo 49.990 RSD. Ali, krenimo redom, da objasnimo šta sve nudi inverter klima i šta je toliko drugačije.

Promo

 
Nova inverter tehnologija

Pre svega, napravićemo razliku između rada uobičajenih i klima uređaja sa neinverterima - to je kompresor. Konvencionalni klima uređaju bez invertera ima kompresor sa samo dve opcije rada kako bi održao željenu temperaturu u vašem domu - uključeno i isključeno. Kod inverterskih klima uređaja kad se dostigne željena temperatura, rad kompresora se prilagođava, pa se frekvencija smanjuje, odnosno brzina, što povećava energetsku efikasnost sistema. Takođe, instaliranje klima uređaja sa inverterom je i ekološki prihvatljivija opcija.

Kada krenete u kupovinu razmišljajte i o svestranijem klima uređaju - onom koji će vas rashladiti, ali i zagrejati gotovo kad god je to potrebno, jer klima uređaj nije samo za jednu sezonu, niti uređaj koji uključujete samo leti. Opseg rada inverterskih klima uređaja je čak do -20 stepeni Celzijusa, a Hisense Easy Smart su sigurna investicija za dugotrajno korišćenje, posebno sada, kad su cene prihvatljivije nego ranije.

360° DC inverterska tehnologija je najsavremenija tehnologija koja omogućava inteligentan rad klima uređaja i smanjuje energetske gubitke. Zbog ovoga kompresor radi lakše i efikasnije, kontrola temperature je preciznija, a buka je niža.

Promo

 
Samočišćenje, ekološki gas i napredne tehnologije

Hisense Easy Smart inverter klima garantuje savršen odnos temperature i vlažnosti vazduha tokom celog dana, dok se moderan dizajn sa diskretnim, ali jasnim digitalnim displejom uklapa u bilo koju prostoriju nenametljivo i skladno. Takođe, ovi klima uređaji ne zahtevaju ulaganje u održavanje, jer imaju opciju samočišćenja. Zahvaljujući novoj generaciji Hisense premaza, nakupljena prašina i mikroorganizmi mogu da se uklone sa aluminijumske površine isparivača kroz ciklus zamrzavanja i odmrzavanja. Prilikom isključivanja, ventilator unutrašnje jedinice će nastaviti da radi produženo 30 sekundi kako bi se osušio isparivač i očistio uređaj.

Oba modela (9 i 12 BTU) deklarisani su na A++ energetski razred i koriste ekološki gas R32, koji je efikasan i zeleniji za korišćenje. Gas R32 je ima veći kapacitet hlađenja na istoj zapremini. To znači da je potrebna manja količina sredstva za hlađenje u svakom uređaju, pa se tako smanjuje i globalno zagrevanje. Prednosti ovog gasa su to što nema uticaja na ozon u vazduhu, ima 66 odsto niži uticaj na globalno zagrevanje od gasa R410A, veću energetsku efikasnost, veća termalna provodnost i veći kapacitet hlađenja.

Ukoliko želite da koristite klima uređaj sa bilo kog mesta daljinski, odnosno da ga uključite dok se vraćate kući da rashladi ili ugreje prostoriju postoji opcija dodavanja Wi-Fi modula (oba modela su WI-FI READY i podržavaju HiSmart aplikaciju za kontrolu putem mobilnog uređaja).

Promo

 
Mnoštvo zgodnih, dodatnih opcija

Filter sa aktivnim ugljem dolazi, takođe u oba Hisense Easy Smart modela, koji pomoću čestica uklanja hemikalije, isparenja i duvanski dim. Ovo je savršeno rešenje za eliminisanje “teškog“, isparenjima opterećenog vazduha i omogućavanje uživanja u svežem i čistom vazduhu. Zahvaljujući novim tehnologijama ovi klima uređaji imaju nizak nivo buke, koji može biti i svega 19 decibela i pomoći će vam da stvorite mirno i prijatno okruženje i pomoći vam da rashladite prostoriju ili je ugrejete gotovo u tišini.

Neke od dodatnih opcija ovih modela su i prilagođavanje temperature daljinskim upravljačem po zonama, automatsko uključivanje, noćni režim za uštedu energije, automatsko restartovanje (u slučaju nestanka struje), automatsku dijagnostiku i zaštitu, kao i Smart režim sa logičkim algoritmom koji određuje način rada klima uređaja i najbolja podešavanja za brzinu ventilatora.

Klima uređaj Hisense Easy Smart CA25YR03G (9 BTU) prodaje se po ceni od 48.990 RSD, dok je model CA35YR03G (12 BTU) 49.990 RSD. Oba modela dostupna su na Hisense Srbija sajtu, gde se nalaze detaljne specifikacije.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo