Neka vaša plava boja sija: Šta morate znati o nezi plave kose?

Neka vaša plava boja sija: Šta morate znati o nezi plave kose?

Autor: | 03/11/2020

0

Plava kosa se oduvek smatrala simbolom nežnosti i seksepila, a atraktivna je kako ženama, tako i muškarcima. Ipak, ukoliko je vaša prirodna boja crna ili smeđa, do plave boje se teško dolazi! Farbane plavuše znaju kolika je obaveza nega plave kose – bilo da imate platinastu nijansu, med-plavu, hladno-plavu ili neku drugu nijansu ove boje. Ako ste već uplovili u plave tonove, postoje određena pravila nege, ukoliko želite da vaša kosa sija i izgleda jako i zdravo.

 

 

Pranje kose

Prvi savet za negu plave kose se tiče njenog pranja – izbegavajte prečesto pranje kose, ma šta radili! Ograničite pranje kose na svega 2 puta nedeljno, kako ne biste prerano izbledeli tu savršenu nijansu kose oko koje ste se i vi i frizer toliko trudili! Takođe, izbegavajte šampone na bazi sulfata – štetnih deterdžentskih jedinjenja, koji agresivno spiraju boju sa dlake. 

Toniranje kose kod kuće

Plava boja jako brzo poprimi žućkasti ton, a to se sve dešava usled delovanja više faktora: 

  • tamne podloge
  • zagađenja iz sredine
  • duvanskog dima
  • toplotnog oštećenja kose
  • ispiranja boje
  • UV zračenja, dejstva hlora i morske soli

Kako biste povratili svežinu i vibrantnost plave boje, 2-3 puta mesečno kosu operite MoroccanOil Blonde Perfecting šamponom za kosu! Ovaj šampon sadrži iridescentne violet pigmente, koji neutrališu žutilo, a osim toga, obogaćen je Argan ID tehnologijom, koja natapa dlaku infuzijom ulja argana. Ulje argana sadrži antioksidante koji čuvaju vašu boju, a ovaj šampon NE sadrži sulfatne soli, niti parabene! Drži se 3-5 minuta na mokroj kosi, nakon čega se šampon ispira, i nastavlja se sa redovnom negom (regenerator ili maska za kosu). MoroccanOil Blonde Perfecting šampon je spoj nege i toniranja u jednom proizvodu, za unapređenu nijansu vaše plave kose!

 

Nega plave kose

Usled delovanja jakih hemikalija, plava kosa je podložnija oštećenju. Stoga vas savetujemo da u rutini nege rotirate hidratantna i proteinska pakovanja za kosu. Hidratantne maske bogate uljima će hidrirati suve krajeve, a proteinski preparati će popuniti dlaku i ojačati je iznutra. Na ovaj način dlaka će biti rekonstruisana, a sprečićete pucanje i lomljenje kose.

Zašita kose bez ispiranja

Produžite efekat nege plave kose, uz odgovarajuće leave-in proizvode bez ispiranja. Potražite preparate koji sadrže i termičku zaštitu u sebi, kako biste zaštitili plavu kosu od toplotnog oštećenja, koje nanose styling aparati. Osim toga, kvalitetan uljani eliksir je obavezan u rutini nege plave kose, kako bi zaštitio krajeve i sprečio pucanje. Birajte uljane eliksire sa LIGHT teksturom, kako ne bi opteretili i zamastili kosu.

 

 

Iako plava kosa deluje kao zahtevna za održavanje, efekat i lepota plave kose ostaće uvek jedan od postulata savremene lepote. Nije lako biti plavuša, ali se vredi potruditi!

Zvanični uvoznik za Srbiju: DAMB d.o.o. 

Pratite nas i na Instagramu 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Najnovije vesti