Festival svetla Zagreb – omiljeni vesnik proleća u gradu

Festival svetla Zagreb – omiljeni vesnik proleća u gradu

Autor: | 21/02/2023

0

Dolaskom proleća bude se ulice Zagreba i spremno dočekuju jedan od najposećenijih i najpopularnijih događaja – Festival svetla Zagreb. Zagrepčani i njihovi gosti s veseljem izlaze u grad i upijaju njegovu novu energiju obasjanu svetlosnom umetnošću koja iznova pokazuje da je proleće renesansa u nama i oko nas, inspiracija na svakom koraku. Upalite zajedno s njima svetla grada i proslavite dolazak dužih dana koji vraćaju život na ulice.

Julien Duval

 

Spoj umetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture oživeće popularne lokacije u širem centru grada. Uz radove umetnika iz cele zemlje, imaćete priliku da uživate i u radovima iz inostranstva, kao i da zajedno dočekate proleće.

Julien Duval

 

Umetnost postaje žila kucavica metropole. Od 15. do 19. marta 2023. godine zagrebačke ulice, parkovi, trgovi, šetališta, muzeji i građevine transformisaće se u slikarsko platno i razigranu scenografiju za broje svetlosne instalacije, projekcije, animacije i druge oblike inovativne umetnosti.

Julien Duval

 

Ponovno ćete imati priliku da doživite Zagreb u novom svetlu - u punom smislu te reči! Festival svetla Zagreb, koji se održava već petu godinu, iznova nas podseća na pomeranje granica umetnosti i poziva da zajedno izađemo na ulice i proslavimo novo buđenje, novu nadu i optimizam.

Julien Duval

 

Posetite svetlom obojen Zagreb koji će vas povesti u neki novi svet i priuštiti vam pravi urbani doživljaj za sve generacije. Tokom pet dana Zagreb će svetleti jače nego ikada do sad! Imaćete priliku da uživate u 34 svetlosnih instalacija na 29 lokacija koje će uključivati mirniji Gornji grad, ali i neke od potpuno novih lokacija živahnijeg Donjeg grada..

Julien Duval

 

Julien Duval

 

Festival svetla Zagreb svojevrsna je uvertira u početak turističke sezone Zagreba i okupljanja na otvorenom koja povezujemo s nestrpljivo priželjkivanim dolaskom toplog vremena i boja koje se vraćaju zajedno s prolećem.

Julien Duval

 

Julien Duval

 

Program će spojiti ono najbolje od likovne i scenske umetnosti i moderne tehnologije, a mi polako odbrojavamo dane do ovogodišnjeg svetlosnog spektakla i s uzbuđenjem pozdravljamo ponovni dolazak svetla u naš grad!

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Julien Duval

Najnovije vesti