Nutrikozmetik otkriva 4 razloga zašto linolna kiselina treba da se nađe u tvojoj rutini!

Nutrikozmetik otkriva 4 razloga zašto linolna kiselina treba da se nađe u tvojoj rutini!

Autor: | 09/12/2022

0

Nutrikozmetik otkriva 4 razloga za korišćenje linolne kiseline

Pranje kože neće rešiti probleme na njoj. Često kada imamo bubuljice ili iritacije, skloni smo da preteramo u čišćenju kože. Tu bude raznih kozmetičkih preparata sa lošim sastojcima koji mogu oštetiti kožu. U trenutku kada dođe do oštećenja barijere, koža postaje mnogo osetljivija i brže dolazi do neželjenih reakcija. Zbog toga, važno je da se konsultujete sa specijalistima za negu kože, kako biste bili sigurni da nećete napraviti “haos na licu”.

Jelica Nikolić je specijalista u ovoj oblasti, a na Instagramu poznatija kao Nutrikozmetik. Ona nam je otkrila novi sastojak koji brzo umiruje crvenu, ljuspastu i suvu kožu, a pored toga je hidrira i čini elastičnom. U pitanju je linolna kiselina. Odnosno, esencijalna masna kiselina, koju naše telo nije sposobno samo da proizvede, pa je potrebno uneti je kroz hranu ili loklano na kožu.

Promo

 

Ojačava zaštitinu barijeru kože

Linolna kiselina je omega-6 masna kiselina koja se nalazi u prirodnim uljima, koštunjavom voću i semenima. Kada se nanosi na kožu kao medicinska formulacija, efikasno umiruje i leči stanja poput ekcema i dermatitisa. Kada je imamo dovoljno, površinski sloj kože je snažan i dobro negovan.

Nutrikozmetik stavlja akcenat na važnost zaštitne barijere kože. “Ona je naša prva linija odbrane. Zahvaljujući njoj vezujemo dobre stvari unutra, poput vlage. Takođe, nas brani i od spoljašnjih faktora, kao što su nečistoće, alergeni, zagađen vazduh”, kaže Jelica, specijalista kozmetologije.

Omogućava dubinsku hidrataciju

Možda vam se na prvi pogled učini čudno kako to da masna kiselina može da hidrira kožu, pa nam je Nutrikozmetik dala jednostavno objašnjenje. “Linolna kiselina pravi zaštitni sloj lipida na površini kože i na taj način zaključava vlažnost unutra. Koža više ne gubi vodu, jer su oni napravili vodootpornu membranu. Ona postaje mekana i crvenilo se smanjuje”, kaže Jelica.

Ono što je najvažnije je da istraživanja nisu pronašla negativne efekte linolne kiseline. Može se nanositi topikalno, na svim tipovima kože, bez straha od iritacije.

Pomaže u lečenju ekcema i dermatitisa

Deca i odrasli koji su skloni ekcemima i dermatitisu, najveće probleme imaju tokom zime. Nepovoljni vremenski uslovi, garderoba od poliestera, centralno grejanje, veće zagađenje - sve ovo dovodi do neželjenih pojava na koži.

Najpre osetimo peckanje i svrab, a nakon toga se javlja crvenilo i hrapavosti na koži. Ovo je znak da koža pati od velikog gubitka vode i da je nivo linolne kiseline na minimalnom nivou. Nutrikozmetik savetuje upotrebu medicinske kozmetike napravljene na bazi linolne kiseline..

Na našem tržištu Linola je jedini brend koji u prvom planu ima linolnu kiselinu, a pokazao se kao odličan u rešavanju ovih problema.

Linola gel za pranje lica i tuširanje treba koristiti zajedno sa Linola losionom za telo. Na ovaj način dobijate optimalnu negu, bez straha od iritacija na koži. “Svakodnevno korišćenje Linola preparata dovodi do brzog umirivanja simptoma i boljeg kvaliteta svakodnevnog života. Na savetovalištima uvek preporučujem proizvode koji nemaju silikone, parabene i mineralna ulja. To su proizvodi koji pružaju kvalitetnu negu”, ističe Jelica, specijalista kozmetologije.

Promo

 

Umiruje akne na koži

Nutrikozmetik nam je skrenula pažnju na to da osobe sa masnom kožom lica često izbegavaju upotrebu ulja u procesu lečenja. Međutim, naglašava da iskakanje bubuljica može biti upravo zbog nedostatka linolne kiseline. Ako balans nije dobar, telo može da uđe u proces prekomernog stvaranja sebuma. “Linolna kiselina umiruje folikule i kožu, i omogućava balansiranu proizvodnju sebuma. Na taj način može pomoći u smirivanju akni.” - objašnjava Jelica.

Nega osetljive kože može biti jednostavna, važno je da birate onu kozmetiku koja je proverena, ne sadrži iritanse i ima rezultate kojima ste zadovoljni.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin