Uspešno održana 7. konferencija “mts Teen Talk”

Uspešno održana 7. konferencija “mts Teen Talk”

Autor: | 06/11/2022

0

Održana je 7. konferencija “mts Teen Talk”, pod generalnim pokroviteljstvom MTS-a. Učesnici su bili iz oblasti obrazovanja, psihologije, glume, muzike, sporta i drugih društveno-socijanih struktura koje tretiraju potrebe i navike tinejdžera. “mts Teen Talk” je svečano otvorila gospođa Tamara Vučić, koja je sa publikom podelila segmente svog tinejdžerskog perioda, pročitala im neke od stranica dnevnika iz gimnazijskih dana I iskreno govorila sa kakvim dilemama se suočavala u periodu adolescenije.

Tamara Vučić

 

Među predavačima je bio veliki broj ličnosti iz javnog života, proslavljeni glumac Miloš Biković i poznati košarkaš Sava Lešić su u panelu “Challenge Yourself” ukazali mladima na opasnosti koje bi trebalo da prepoznaju i kako da se odupru iskušenjima koja im se nameću, o ulozi porodice kao primarne podrške i postavljanjem jasnog cilja koji treba da slede.

mts Teen Talk publika

 

 

 

Nutricionista Ana Petrović u panelu na temu zdravih životnih navika je ukazala na važnost kvalitetnijeg načina života I ishrane, tinejdžerka Lana Ražnatović zajedno sa Majom Dimitrijević i Andreom Stojanović potpuno otvoreno je podelila svoje iskustvo i ukazala na važnost posmatranja sebe u odrazu ogledala.

Lana Ražnatović, Maja Dimitrijević, Ana Petrović, Drago Jovanović, Andrea Stojanović

 

Problem porodičnog i vršnjačkog nasilja otvorili su zajedno sa Gordanom Plemić iz Udruženja “Roditelj” zamenik javnog tužioca Tijana Le Roux Miodrag Sulejmanović iz Odeljenja za borbu protiv maloletničke delikvencije, ukazavši na važnost prijave svakog oblika nasilja kao prvog koraka u rešavanju ovog problema.

Milorad Damjanović, Gordana Plemić, Tatjana Jekić,  Tijana le Roux, Vračević Zorica, Miodrag Sulejmanović

 

Pored ovih tema, publika “mts Teen Talk-a” se bliže upoznala sa HPV vakcinom, koja je kako je istakla prof. dr Sanja Radojević Škodrić prva besplatna preporučena vakcina u Srbiji. O njenoj primeni i prevenciji okupljenima su se obratili pored prof. dr Sanje Radojević Škodrić I dr Ana Banko, virusolog, dr Aleksandar Ćetković (Biocell Hospital) i dr Jelena Mitrović, pedijatar, dok je naš poznati mladi glumac Nikola Brun ispričao da je odluku da se vakciniše doneo zbog svog i zdravlja svoje devojke.

Rilastil beauty case study

 

Spoznaja seksualnosti kao jedna od nedoumica tinejdžera I šta ona donosi u otvorenom razgovoru Marije Savić Stamenić i psihologa Gordane Nikolić na sceni se priključila publika, otvoreno iznoseći svoje dileme i nepoznanice sa ovom temom.

Dragan Kecman, Leontina, Angellina, Dušan Petrović

 

Panelom “Vidi me” Dragan Kecman gl. urednik nedeljnika Story i portal www.story.rs i popularne ličnosti iz javnog života, sagovornici Angellina, Leontina, i Dušan Petrović, izneli su suštinu konzumacije filtera, da li ih i koliko oni koriste u objavama svojih fotografija, kako se i u kojoj meri suočavaju sa uvredljivim komentarima nepoznatih profila i istovremeno istakavši važnost pravljenja razlike između virtuelnog naspram realnog života.

Nataša Vulin, Gordana Nikolić, Marija Savić Stamenić

 

Aleksandra Ljajić i Milorad Damnjanović

 

Prepoznatljivost “mts Teen Talk” konferenije i značaj njenog održavanja, pored generalnog pokrovitelja prepoznale su I kompanija Frikom koja je u pauzi između panela, učesnicima priredila MACHO BREAK, Imlek sa brendom Balans+, a osveženje tokom celog dana obezbedile su kompanije Knjaz Miloš sa brendom tube, i kompanija Bambi, sa brendom Plazma.

Gordana Plemić, dr Ana Banko, dr Jelena Mitrović, prof. dr Sanja Radojević Škodrić, dr Aleksandar Ćetković, Nikola Brun

 

mts Teen Talk

 

Foto: Marko Mihajlović

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin