Novi generalni direktor VELUX Grupe koji će zameniti Dejvida Brigsa biće Lars Piterson

Novi generalni direktor VELUX Grupe koji će zameniti Dejvida Brigsa biće Lars Piterson

Autor: | 01/09/2022

0

Novi generalni direktor kompanije VELUX Group koji će zameniti Dejvida Brigsa koji je odlučio da ode u penziju biće Lars Piterson. Lars Piterson je trenutno predsednik i generalni direktor kompanije Hempel i pridružiće se kompaniji VELUX 1. novembra 2022. Anders Götzsche, finansijski direktor kompanije VELUX, do tada će biti privremeni generalni direktor. 

 

Lars Piterson dolazi sa pozicije predsednika i generalnog direktora u kompaniji Hempel, globalnoj kompaniji sa sedištem u Danskoj koja posluje u industriji koja se bavi zaštitnim premazima. Pre angažovanja u kompaniji Hempel, Lars Piterson je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u kompaniji Inwido, švedskog proizvođača prozora i vrata i francuskog proizvođača podova, kompaniji Tarkett. Od 2019. godine, Lars Piterson je član upravnog odbora kompanije Dovista (VKR grupa).

Lars Piterson donosi opsežno iskustvo i snažne rezultate iz globalnih proizvodnih kompanija u srodnim delatnostima. Pod njegovim vođstvom, kompanija Hempel je uspešno primenila ambicioznu strategiju rasta sa jasnim fokusom na klijente i jednako snažnom posvećenošću kada je u pitanju održivost. Uveren sam da je Lars prava osoba koja će voditi dalji razvoj kompanije VELUX - kaže Jirgen Jensen, predsednik odbora kompanije VELUX Group.

- Počastvovan sam i uzbuđen što sam dobio priliku da vodim VELUX Group u budućnost. Već dve decenije radim u industriji građevinskog materijala i uvek sam se divio kompaniji VELUX zbog njenog moćnog brenda i kvaliteta – kompanija ima veliku zaostavštinu definisanja čitave industrije uz istovremeno održavanje snažnog osećaja društvene odgovornosti. Iskreno se radujem što ću postati deo kompanije VELUX i pomoći u ostvarenju ambicija postavljenih u nedavno pokrenutoj strategiji rasta kompanije, uz istovremeno postavljanje novih standarda za održivo poslovanje - kaže Lars Piterson. 

Na ličnom planu, Lars Piterson ima 53 godine i Šveđanin je. Živi u oblasti Kopenhagena sa suprugom Anikom sa kojom ima dvoje odrasle dece.

Dejvid Brigs se povlači iz kompanije VELUX

Posle pet godina na čelu kompanije VELUX Group, Dejvid Brigs će se povući sa pozicije generalnog direktora u septembru.  

- Dejvid je u kompaniji Velux imao uspešnu karijeru dugu skoro 30 godina, a pod njegovim petogodišnjim vođstvom na mestu generalnog direktora priča o uspehu kompanije VELUX se nastavila i ubrzala. Žao mi je što odlazi, ali u potpunosti poštujem njegovu želju da provodi više vremena sa porodicom - kaže predsednik kompanije VELUX Jirgen Jensen.

Zajedno sa odborom i jakim izvršnim rukovodećim timom, Dejvid je primenio strategiju usmerenu na značajan rast idući ka 2030. i vođstvo po pitanju održivosti u okviru građevinskog sektora. Ostajemo potpuno posvećeni osnovama te strategije - nastavlja Jirgen Jensen.

- Bila mi je najveća čast i privilegija u životu da vodim VELUX i da predstavljam ovu veličanstvenu kompaniju i sve moje izuzetne kolege. Od 2018. godine postigli smo rezultate na koje svi možemo da budemo ponosni - rezultate koji su daleko iznad onoga što su mnogi smatrali mogućim. Sve to je posledica posvećenosti mojih kolega, ali i naših partnera, naših dobavljača i naravno naših kupaca - kaže generalni direktor Dejvid Brigs. 

- Iskreno verujem da najbolje tek dolazi za VELUX, kao što je izneto u korporativnoj strategiji koju smo pokrenuli 2021. godine i koja već počinje da pokazuje snažne rezultate. Teško je napustiti nešto što volim i u šta toliko verujem. Ali osećam da je pravo vreme za mene i moju porodicu. Uz jak odbor i oslonac u vidu dugoročnih akcionara kompanije VELUX koji nam pružaju neverovatnu podršku, ne sumnjam da će VELUX nastaviti da raste i još mnogo godina biti verovatno najbolje preduzeće za građevinski materijal na svetu - nastavlja Dejvid Brigs.

O kompaniji VELUX Group

VELUX Group već više od 80 godina stvara bolje životno okruženje za ljude širom sveta, pružajući im što više dnevnog svetla i svežeg vazduha zahvaljujući svojim krovnim prozorima. Naš program proizvoda obuhvata krovne prozore i modularne svetlarnike, ukrasne roletne, proizvode za zaklanjanje sunca i spoljašnje roletne, kao i ugradnju i pametna kućna rešenja. Ovi proizvodi pomažu da se obezbedi zdrava i održiva klima u zatvorenom prostoru, kako za rad i učenje, tako i za igru i zadovoljstvo. Radimo globalno – sa prodajnim i proizvodnim operacijama u više od 38 zemalja i sa oko 12.500 zaposlenih širom sveta. VELUX Group je u vlasništvu VKR Holding A/S, ograničene kompanije koja je u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih fondacija (THE VELUX FOUNDATIONS) i porodice. VKR Holding je 2021. godine imala ukupan prihod od 3,5 milijardi EUR, a THE VELUX FOUNDATIONS su donirale 244 miliona EUR u dobrotvornim donacijama. 

Više informacija o kompaniji VELUX Group možete naći na velux.com.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin