Njegovo veličanstvo KOLAGEN: Vaš saveznik lepote i dobrog zdravlja

Njegovo veličanstvo KOLAGEN: Vaš saveznik lepote i dobrog zdravlja

21/05/2022

0

Sigurno ste već čuli da kolagen mnogo utiče na vitalnost organizma i dobar izgled. U poslednje vreme na tržištu su u ponudi brojni preparati koji ga predstavljaju kao eliksir mladosti. Kolagen je gradivni protein, komponenta vezivnog tkiva u našem organizmu i čini oko 30 odsto svih telesnih proteina. Kako starimo, opada sinteza kolagena, ali i njegovo obnavljanje, i to u proseku 1 odsto kolagena godišnje posle 25. godine. Sinteza kolagena drastično opada kod svih osoba starijih od četrdeset godina, naročito kod žena u menopauzi.

Shutterstock

 

 

Svi prvo primećujemo bore na koži, ali često se, kao posledica gubitka kolagena i hijalurona, javljaju i problemi sa smanjenom pokretljivošću i bolovima u kostima i zglobovima. Količine kolagena koje se starenjem gube teško možemo smanjiti ishranom zbog količine peptida koja je potrebna i ograničene mogućnosti resorpcije.

Zato je preporuka ipak odabir dobrog suplementa, i to na bazi malih molekula bioaktivnih peptida kolagena koji postižu bolju raspoloživost na ključnim mestima.

Promo

 

Collagenfix® je tečni kolagen za peroralnu primenu i sadrži Fortigel®, bioaktivne peptide kolagena u dozi od čak 5.000 mg, koji se brzo i lako apsorbuju. Collagenfix®, pored bioaktivnih peptida (Fortigel®), sadrži i hijaluronsku kiselinu, vitamin C, mangan i bakar koji zajedno, klinički dokazano, ostvaruju poboljšanje pokretljivosti zglobova i pospešuju njihovu regeneraciju. Takođe, koži i kosi pružaju kvalitetnu negu i zdrav i lep izgled.

Jer zdravlje i lepota uvek kreću iznutra. Uprkos godinama, ostanite mladi i aktivni.

Komentari (0)

Loading
hellomagazine.rs Shutterstock

Pročitajte još

Najnovije vesti