Loro Beauty & Cocktail Bar: Novi koncept lepote u srcu Dorćola

Loro Beauty & Cocktail Bar: Novi koncept lepote u srcu Dorćola

Autor: | 14/05/2022

0

Dorćol, kvart prepun istorije, kulture i dobrog raspoloženja, krije mnogo neobičnih kutaka koji vam lako zapnu za oko, ali i srce. Među njima je i Loro Beauty & Cocktail Bar, savršeni spoj dva sveta – negovanja lepote uz osvežavajući napitak. Ovaj moderno opremljeni prostor u kojem možete da pijete koktel tokom masaže ili dok vam prave frizuru, osmislila je jedna devojka koja ima samo 26 godina i pregršt kreativnih ideja ‒ Ana Marija Robajac, koja je diplomirala srpski jezik i književnost, kaže da sebe ne doživljava kao neobičnu osobu, ali kad treba da ispriča šta je sve do sada uradila, ipak otkriva da njen poslovni put nije običan.

Promo

 

‒ Rođena sam u Čačku, a u Beograd sam došla 2014, kada sam upisala fakultet. Međutim, naučena sam da radim od malih nogu. Čim bi se završila školska godina, sa starijim bratom sam išla kod babe i dede da beremo maline. Budući da sam rođena 10. jula, rođendan sam uvek slavila u malinjaku. (smeh) Roditelji su smatrali da nije dovoljno da nas dvoje imamo sve petice, već da bi trebalo da steknemo i radne navike, zbog čega sam im beskrajno zahvalna. Oni su zaslužni što sam rano naučila da određujem prioritete i da ne odustajem lako.

Tri meseca po dolasku u Beograd Ana Marija počela je da radi u frizerskom salonu Dušice Dramićanin, koju je znala od detinjstva. Sa njom je nastavila saradnju i u “Loro” centru.

‒ Upravo u tom salonu se, spontano i suptilno, rodila ideja o stvaranju „cocktail & beauty“ bara. U nekom trenutku klijentkinjama smo počeli da nudimo domaću rakiju. Prvo bi zastale pitajući se da li se šalimo, a onda bi većina prihvatila. Gledajući kako im se raspoloženje popravlja, pomislila sam da je ženama potrebno dodatno opuštanje. Ubrzo sam zaključila da bi bilo dobro da im ponudimo i koktele. U tom periodu sam počela da razmišljam o tome kako bi bilo lepo spojiti bar i salon za ulepšavanje. Dok sam studirala mnogo sam putovala, nekoliko puta sam tokom leta boravila u Americi, ali nigde nisam videla nešto što bi odgovaralo mojoj zamisli. Želela sam da lokal bude na uglu, svetao i prozračan, da nije na ulici, ali da je blizu nje. Uz sve to trebalo je da se nalazi na Dorćolu, jer mi prijaju energija, način života i razmišljanja stanovnika tog dela grada.

Promo

 

Ponosno ističe da je imala podršku roditelja, brata, cele porodice, ali dodaje da ništa nisu radili umesto nje.

‒ Ovaj prostor je, korak po korak, stvaran od oktobra do marta. U svaki santimetar unela sam svaki atom svog bića. Mada sam angažovala arhitektu iz odličnog biroa, premerila sam sve komade nameštaja, neke sam čak crtala, sa stolarima sam danima analizirala šta može da se realizuje, šta ne...

Promo

 

Zanimljiv je i deo priče vezan za ime “Loro”.

‒ Dok sam se dopisivala sa verenicom mog brata pomenula sam da želim umirujuću, ali ne dosadnu energiju, da sve bude interesantno, ali ne agresivno. Pošto ne spadam u ljude čiji je spektar “crno-belo-sivo-bež”, napisala sam joj da mesto mora da bude puno boja. Odgovorila mi je – onda ga nazovi papagaj. Pomislila sam da se papagaj na španskom kaže „loro“, što mi je sjajno zvučalo, a ta reč na francuskom, uz apostrof, znači zlato. Najzad, konsultovan je i fengšui, po kome papagaj podstiče blagostanje, slavu i žensku energiju.

Promo

 

Uz vrhunske preparate “Loro beauty” zaista obezbeđuje blagostanje celom telu.

‒ Retko koji salon pruža i friziranje, i kozmetičke tretmane, manikir, pedikir, masažu, depilaciju, šminkanje, i to na visokim nivou. Frizeri koriste „Schwarzkopf Professional“, kao i odličan, ali ovde manje poznat italijanski brend “Tecna Hair Care”, koji se bazira na prirodnim organskim sastojcima. Tretmane lica radimo proizvodima japanske kuće “Forlle’d”, čiji je uvoznik čuvena kozmetičarka Dragica, koja nesebično deli znanje i ideje. O tome koliko je sjajna žena mogla bih da vam pričam na nove dve strane u magazinu. Danas je takav pristup skoro potpuno nestao, ali ja u svim relacijama polazim od toga kakav je ko čovek. Sve zaposlene, kao i poslovne partnere, odabrala sam zato što verujem da su dobri ljudi. Posao se može naučiti, ali čovečnost i čestitost – teško.

Promo

 

Na otvaranju “Loro Beauty & Cocktail Bara” zvezda večeri bio je koktel “Loro”, za šta je takođe zaslužna Ana Marija.

‒ Pola recepata za koktele sam ja predložila jer su mi pasija. Prilikom jednog boravka u Americi, kad bismo imali dobar dan na poslu, odlazili smo u italijanski bar na uglu ulice u kojoj se nalaziila naša firma. Eto, baš volim te uglove. (smeh) Drugarica i ja bismo pre večere pile fini “french martini” sa prosekom, jer nismo imale para za dva. Dešavalo se da podelimo večeru, pa i neko lepo vino. Kad sam se vratila u Srbiju, nigde nisam mogla da popijem pravi “french martini”, jer nisu imali „chambord“, liker od bobičastog voća. Na kraju sam ga pronašla na nekom sajtu, kupila i kod kuće pravila koktel. Svi koji su ga probali bili su oduševljeni, pa nije postojala dilema koji će se koktel zvati “Loro”. Imamo i „Rolling Raspberry“, što je naziv firme mog brata. Koktel je sa pireom od malina, naravno domaćih. Sve ima svoj razlog.

Promo

 

Loro Beauty & Cocktail Bara, Venizelosova 29n, Beograd

Instagram @lorobeautybar

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin