„Tajne vinove loze“ izabrana za najgledaniju seriju: Više od polovine serija u okviru Fedis festivala dolazi iz produkcije Telekoma Srbija

„Tajne vinove loze“ izabrana za najgledaniju seriju: Više od polovine serija u okviru Fedis festivala dolazi iz produkcije Telekoma Srbija

Autor: | 11/10/2021

0

Više od polovine nominovanih serija u okviru Fedis festivala dolazi iz produkcije Telekoma Srbija

Na jedanaestom međunarodnom festivalu drama i serija – FEDIS, koji okuplja najznačajnije glumce i autore domaćih i regionalnih drama i serija, ali i ostale radnike iz oblasti kulture – serija „Tajne vinove loze“ odnela je prestižnu nagradu za najgledaniju seriju. Ovo ostvarenje potpisuju produkcije Telekom Srbija i MetRo Productions, a nagradu su primili izvršni producent i kreator serije Dejan Karaklajić i Jasmina Lakobrija iz Telekoma Srbija.

Promo

 

- Izuzetno smo ponosni na dosadašnja ostvarenja i ova nagrada, kao i veliki broj nominovanih serija koje dolaze iz naše produkcije, govore u prilog tome da smo na pravom putu i da gledaoci prepoznaju kvalitet. Nagrada nas inspiriše da i ubuduće pomeramo granice i proizvodimo još kvalitetniji sadržaj - izjavila je Jasmina Lakobrija, šef Službe za produkcijuu Telekomu Srbija.

Nagrada za najgledaniju seriju nije jedina koju je „Tajne vinove loze“ ponela na ovogodišnjem festivalu, budući da je posthumno nagrađen kompozitor Zoran Simjanović za muziku u ovoj seriji.

Dejan Karaklajić, producent i kreator serije je povodom ove prestižne nagrade izjavio: 

- Tajne vinove loze su postigle ono čemu smo svi mi, stvaraoci serije, težili. Uspeli smo da od serije koja se bavi poljoprivredom, uzgajanjem vinove loze i pravljenjem vina, napravimo interesantnu seriju. Pretekst Mirjane Bobić i rad sa timom pisaca, na čijem čelu su bili, i u drugoj polusezoni ostali, Iva Mitrović i Marko Popović sa kreativnim producentom Markom Manojlovićem, kao i sjajan glumački tim sa Slobodom Mićalović i Vojinom Ćetkovićem na čelu, doprineo je velikoj gledanosti. Sa zadovoljstvom snimamo nastavak, drugi deo prve sezone od 36 epizoda.

Promo

 

Potvrdu kvaliteta rada, produkcijska ekipa kompanije Telekom Srbija dobila je u činjenici da, od 13 domaćih serija u konkurenciji za „Zlatnu antenu“, više od polovine nominovanih dolazi iz ove produkcije. Pored nagrada koje je dobila serija „Tajne vinove loze“, nagrade za najbolji kostim i najbolju režiju pripale su Jeleni Stolici i seriji „12 reči“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti