Lideri popularne muzike na Music Week-u: Coby, Buba Corelli, Jala Brat, RAF Camora, Teodora Džehverović, Hurricane i mnogi drugi na Ušću!

Lideri popularne muzike na Music Week-u: Coby, Buba Corelli, Jala Brat, RAF Camora, Teodora Džehverović, Hurricane i mnogi drugi na Ušću!

Autor: | 26/07/2021

0

Leto postaje sve vrelije jer se sprema spektakl na Ušću! Organizatori Belgrade Music Week-a najavljuju nastupe najvećih zvezda trap, hip hop i pop muzike, na festivalu koji je pre dve godine potpuno osvojio srca Beograđana i okupio više od 300.000 posetilaca.

Ovogodišnje, treće po redu izdanje Belgrade Music Week festivala biće održano od 26. do 29. avgusta. Program predvode najveće domaće i regionalne zvezde: Coby, Buba Corelli, Jala Brat, Teodora Džehverović, Hurricane, Voyage, a nastupe su potvrdili i Gazda Paja, De Vito, Angelina, Nucci, kao i trenutno jedan od najaktuelnijih evropskih denshol i hip-hop umetnika - austrijski producent Raf Camora!

Svi koji znače nešto na domaćoj muzičkoj sceni nastupiće na Ušću i biće to prilika da publika uživo čuje izvođače koji suvereno vladaju listama srpskog Youtube trendinga. Organizatori iz Skymusic-a kažu da je ovo tek prva najava programa, te da se u narednim danima može očekivati objava još više od 20 najpoznatijih domaćih i regionalnih imena.

Na Ušće stiže velika inostrana zvezda -  RAF Camora, austrijski DJ i trenutno najslušaniji umetnik koji nastupa na nemačkom jeziku, sa rekordnih 323 miliona preslušavanja na Spotify platformi u Nemačkoj 2017. Počeo je da repuje još kao klinac sa 14 godina a prvi bend je imao u sedamnaestoj. Osnovao je bend Balkan Express sa reperom Jošijem Mizuom i u saradnji sa drugim izvođačima objavio je dva albuma pre prvog samostalnog projekta 2009. kada je počeo da nastupa pod imenom RAF Camora. Sarađivao je sa imenima popu Naazar i Bonez MC, Gzuz i Maksvel, a i dalje je aktuelan njegov hvaljeni album “Gotham City”.

Plejadu domaćih i regionalnih hitmejkera na Belgrade Music Week predvodi Coby. On je, kao producent i izvođač, u poslednjih nekoliko godina promenio mapu domaće muzičke scene, sarađujući sa najrelevantnijim izvođačima, od Raste, Relje Popovića, Severine pa do Buba i Džale, kao i THCF i Ane Nikolić. Samo spot za pesmu “Leto je”, jedan od njegovih najvećih hitova, na YouTube platformi pregledan je više od 38,2 miliona puta. Zvuk ovog producenta karakteriše zapadnjačka produkcija sa balkanskim prizvukom, kao i autentičan autorski potpis, sada već prepoznatljiv kroz autentičan uvod u svaku numeru koju potpisuje sa: "Coby, jesi ti radio traku?"

Promo

 

Često nastupa sa dvojcem Buba Corelli i Jala bratom koji, bilo solo, ili kroz zajedničke saradnje, ne prestaju da izbacuju hitove. Poslednji u nizu je “Divljam”, singl sa njihovog novog albuma, koji su uradili upravo sa Cobijem. Spot za ovu pesmu je trenutno najgledaniji u Srbiji na YouTube-u, a vojska obožavalaca ovih repera iz Sarajeva moći će da ih uživo sluša na Ušću u okviru Belgrade Music Week festivala.

Na listi izvođača je i Gazda Paja. Beogradski DJ i MC koji se proslavio apsolutnim hitom “Čke beogradske”, koji mu je i doneo kultni status. Mnogi i dalje prepričavaju njegov nastup sa Jelenom Karleušom na dodeli MAC nagrada kada su premijerno izveli duet “LaJK”. Trenutno je aktuelan njegov singl “Pusti majko” koji je deo soundtrack-a za nastavak popularnog domaćeg filma Miloša Bikovića “Južni vetar”.

Promo

“Nokaut”, “Kristijan Grej”, “Tresi, tresi”, “Gledaj mene”… samo su neki od hitova Teodore Džehverović koja će uz grupu Hurricane biti jedna od dama koje će dominirati na trećem izdanju festivala popularne muzike Belgrade Music Week. Teodora je u žiži javnosti već od svog prvog pojavljivanja na televiziji, a poslednjih godina je među najtraženijim izvođačima u regionu. Milionski pregledi i preslušavanja njene muzike na striming platformama obezbedile su joj status regionalne zvezde.

Spisak zvezda hip-hop i trep scene se ne može završiti bez momka koji pod imenom Voyage sa svakim novim spotom beleži milionske preglede. Bilo da se priča o njegovoj muzici ili vezi sa koleginicom Breskvicom, Voyage je postao sinonim za sve mlade generacije i ceo “gas” fazon kom on daje svoj autorski pečat. Tokom 2021. godine izbacio je tri odlična singla uključujući i “Pleši”, pesmu koja će obeležiti filma “Južni vetar 2”, a koju je Voyage siumio sa britanskim reperom, J Fado.

Trio Hurricane su jedan od najuspešnijih ženskih sastava na ovim prostorima svih vremena. Sanja, Ivana i Ksenija su svojom sjajnom energijom osvojile ne samo region, nego i ceo svet svojim nastupom na ovogodišnjem Eurosongu, a njihova numera “Loco, Loco” zabeležila je brojne rekorde i bila je propraćena odličnim kritikama.

Promo

“Uđi na wa” i “Bebo” su hitovi koje su sigurno svi čuli, broje desetine miliona pregleda na Youtube-u, a pripadaju jednom od najperspektivnijih izvođača u Srbiji - Nucci-ju. Osim hitova koje je stvorio i izveo, postao je prepoznatljiv i po svojoj specifičnoj boji glasa, a u avgustu će imati priliku da ga slušaju fanovi iz celog regiona na Ušću!

Belgrade Music Week je letnje, beogradsko izdanje festivala popularne muzike koji se već godinama održava na Kopaoniku. Na festivalu su do sada nastupili svi najpopularniji izvođači sa naših prostora poput Lepe Brene, Dragane Mirković, Ace Lukasa, Senide, Jelene Rozge, Nine Badrić, Harija Mata Harija, Bube i Džale, Maje Berović, Lexingtona, Dženana Lončarevića i mnogih drugih.

Broj posetilaca na ovogodišnjem Belgrade Music Week-u biće ograničen usled pandemije, pa organizatori pozivaju zainteresovane da svoje ulaznice nabave na vreme.

Promo

 

Prodaja ulaznica po promotivnim cenama od 490 RSD za redovne dnevne ulaznice i 890 RSD za fan pit dnevne ulaznice, kreće 2. avgusta tačno u podne. Ulaznice će se moći nabaviti putem besplatne aplikacije eFinity, koja je dostupna za preuzimanje za IOS (https://apps.apple.com/us/app/efinity/id1528523731) i Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=biz.simula.infinity&hl=sr&gl=RS).

 

Više informacija o festivalu može se pronaći na zvaničnom sajtu www.musicweek.rs.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još