“STUDIO”- nesvakidašnji muzički šou program, uskoro na RTS- u !

“STUDIO”- nesvakidašnji muzički šou program, uskoro na RTS- u !

Autor: | 25/02/2021

0

Fuzija stilova, žanrova i neočekivanih muzičkih aranžmana, uz vrhunsku produkciju koja pomera granice – tako se ukratko može opisati “Studio”, novi muzički šou program koji će od 20. marta,  sigurno postati omiljeni tv sadržaj subotom uveče od 21 sat na RTS1.

Pesme u “Studiju” izvode najveće muzičke zvezde regiona i biće to premijera za premijerom! Bilo da je reč o novim kompozicijama ili o dobro poznatim hitovima, svaka muzička numera će biti izvedena u novom, neočekivanom aranžmanu (balade u R’n’B verziji, pop hitovi u rok stilu, starogradske pesme na novi način i sl.)

Oslanjajući se na koncept prve regionalne dodele muzičkih priznanja, “Music Awards Ceremony” (MAC), emisija “Studio” predstaviće raskoš i raznovrsnost autorsko- izvođačkih umetničkih izraza, kao i brojne primere uspešnih saradnji na muzičkoj sceni.

- Ostvarena i potvrđena dostignuća organizacije i realizacije “MAC” muzičko- scenskog spektakla (januar 2019.), iznedrili su potrebu za nastankom vrhunskog televizijskog muzičkog programa u kojem će, uz najviši nivo kvaliteta muzičke produkcije, biti primenjen isti princip -  da se svaki nastup realizuje kao jedinstven umetnički izraz - navode predstavnici kompanije Skymusic.

Promo

 

 

Kroz 14 TV emisija i učešće više od 40 poznatih regionalnih izvođača, pratićemo njihov stvaralački rad i svedočiti nastajanju potpuno novih muzičih dela, takozvanih “Studio numera”.

I to nije sve- gledaoci će dobiti uvid i u najzanimljivija dešavanja iza scene, saznati kako se zapravo odvija kreativni proces stvaranja pesama.

- Iako smo do sada organizovali i producirali više velikih regionalnih muzičkih festivala i manifestacija, kreiranje muzičkog šou programa ovog formata je novi značajan izazov za naš tim jer nam je cilj da “Studio” produkcijski bude u rangu najvećih svetskih TV programa te vrste. Prvi put u Srbiji, emisija će biti emitovana iz potpuno novog Skymusic- ovog TV studija 360  stepeni, koji uz 3D maping i projektore u svakom trenutku može da menja izgled i atmosferu. Spektakularna scena prečnika preko 20 metara, sa LED ekranima visokim 5 metara, kreirana je tako da se celokupni vizuelni doživljaj prilagođava pesmama, aranžmanima i adaptira prema svakom izvođaču/ učesniku emisije. Aranžmani se rade u našem novom kompleksu najsavremenijih audio studija, i angažovani su najbolji producenti, sound inženjeri i instrumentalisti.

Emisija “Studio” je, poveravaju inicijatori ovog televizijskog projekta, “nastala iz potrebe da se produkcijski podignu kapaciteti regionalne muzičke scene. U muzičkom smislu, Skymusic tim ga posmatra kao doprinos afirmativnijem predstavljanju umetničkih potencijala i kvaliteta izvođača i autora koji bitišu  u ovom delu Evrope . Naravno, “Studio” je, prirodno i očekivano- svojevrstan uvod ili “put” ka ovogodišnjoj MAC ceremoniji - spektakularnoj dodeli muzičkih priznanja, kojom odajemo počast  izvrsnosti profesionalaca u muzičkoj industriji regiona.

Muzički šou program “Studio” , koji će u saradnji sa Radio- televizijom Srbije, produkcijski realizovati Skymusic, pratite od 20. marta, subotom uveče od 21 sat, na Prvom programu RTS-a

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti