Nikada je ne viđamo u javnosti: Modna revija u čast Jovanke Broz, u publici rođena sestra Nada FOTO

Nikada je ne viđamo u javnosti: Modna revija u čast Jovanke Broz, u publici rođena sestra Nada FOTO

Autor: | 01/12/2022

2

Sestra Jovanke Broz prvi put u javnosti

Jovanka Broz bila je fascinantna istorijska ličnost, prva dama nekad uticajne zemlje, ali i svojevrsna modna ikona. Simbolično, na dan koji je nekad bio najveći praznik, Dan republike, u okviru Beogradske nedelje mode održana je revija u čast supruge maršala Tita, i to na posebnom mestu - u Palati Srbije, bivšem Saveznom izvršnom veću.

Pročitajte: Modni svet Jovanke Broz - Renomirani kreator Igor Todorović vodi nas kroz garderober prve dame Jugoslavije

Boško Karanović

 

Na reviji pod nazivom “Jovanka u boji” predstavljene su kreacije 25 dizajnera iz svih republika nekadašnje Jugoslavije, inspirisane otmenošću, elegancijom i jedinstvenim stilom gospođe Broz, kojoj su svojevremeno “uzimali meru” velikani ovdašnje modne scene, poput Aleksandra Joksimovića i Mirjane Marić, ali i legendarni Pjer Karden.

Boško Karanović

 

Na manifestaciji za koju bi se moglo reći da je predstavljala omaž retrojugoslovenskom šiku videli smo i prvu damu Srbije Tamaru Vučić, pistom su prošetale Konstrakta, Marija Bergam, Irena Mišović, Lena Bogdanović, a u prvom redu našla se i Jovankina rođena sestra Nada Budisavljević.

Pročitajte: Bez ovoga ne bi uspela - Snežana Savić otkrila šta joj je najviše pomoglo u iznošenju lika Jovanke Broz

Boško Karanović

 

Nada je živela u Užičkoj 15, u vili na čuvenoj adresi, sa starijom sestrom i njenim suprugom, doživotnim predsednikom SFRJ. Diplomirala je engleski i italijanski jezik i svetsku književnost, a radila je u Titovom kabinetu kao bibliotekar.

Boško Karanović

 

 

Komentari (2)

Loading
Dusica 12:37 01.12.2022
Odgovori

Strasno zameram svom narodu zbog zlobe kojom su obasipali Jovanku. Nasa stara boljka; dobro ne vidimo ni kada nam je pred nosom samo zato sto smo sitno zavidni i ljubomorni malogradjani.

Sonja 16:19 01.12.2022
Odgovori

Sestra se nije prikladno obukla.majca pa još na pruge.Kao da je krenula na pijacu.

hellomagazin.rs hellomagazin