Mona i dizajneri iz regiona otvorili 41. Fashion Week u Beogradu!

Mona i dizajneri iz regiona otvorili 41. Fashion Week u Beogradu!

Autor: | 29/03/2017

0

Finalnom revijom Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase konkursa na kome se takmičilo 12 dizajnera iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije svečano je otvoren 41. Belgrade Fashion Week.

Nevena Ivanović NEO

Nevena Ivanović ispred brenda NEO design je pobednica konkursa, a kao nagradu dobila je priliku da predstavi svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru programa ONES TO WATCH na septembarskom izdanju Fashion Scout. Prve večeri Belgrade Fashion Week-a, publika je bila prilici da uživa i u izvanrednoj Mona & Mona Man reviji koju su uz sjajne kreacije obeležile i brojne javne ličnosti, poštovaoci ovog brenda.

Ana Jelinič

O pobedniku revije Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase odlučivao je internacionalni žiri - Martin Roberts, osnivač Fashion Scout-a, poznata britanska novinarka Hilary Alexander i direktor Accademia Costume e Moda iz Rima, Adrien Yakimov Roberts.

Pored Nevene Ivanović, besplatnim učešćem na Nedeljama mode u regionu nagrađeno je još tri dizajnera. U Beogradu će gostovati Petja Zorec, u Ljubljani brend KLISAB, a naša dizajnerka Ana Trošić Trajković predstaviće se u Skoplju. Viktor Kaizer, KLISAB, Ana Jelinič su posebno pohvaljeni.
Ana Trošić Trajković
Viktor Kajzer

Uspešnom saradnjom između FASHION SCOUT projekta i Belgrade Fashion Week-a, regionalna modna scena podiže se na viši nivo i uspostavlja se svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju modne industrije i talentovanih dizajnera sa našeg područja.

Pored revije ženske kolekcije koja je uvek jedna od najposećenijih, beogradska publika po prvi put predstavljena je i Mona Man modna revija.

Mona je ove sezone svoju fascinaciju renesansnim periodom, a posebno  Firencom, iskazala kroz seriju perfektno razrađenih odevnih komada. Iz arhitekture se crpe elementi geometrije, dok se nežne pastelne boje - bež, puder roze, zelena i suptilni floralni motivi ponavljaju u raznim varijacijama. Takođe, kao kontrast, prisutne su boje neba i sunca - svetlo plava i jarko zuta. Kombinacije plave i bele boje, sa dezenima porcelanskih vaza podsećaju na more, mediteran, i inspirišu na letnja putovanja. U kolekciji Mona & Mona Man, korišćene su prirodne tkanine – koža, viskoza, svila, pamuk, lan, čipka.

Svečano otvaranje ali i Monine revije su oduvek jedne od najposećenijih na Belgrade Fashion Week-u. Tako i ovoga puta, u prvim redovima sedele su brojne poznate ličnosti iz sveta kulture i mode, kao što su: Sara Jovanović, Dejan Tomašević, Boško Jakovljević, Lena Bogdanović, Rada Đurić, Marija Tarlać, Ašok Murti, Aleksandra Perović, Tanja Rađenović, Duška Jovanić i mnogi drugi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Đorđe Tomić