Srpski stilista Stefan Orlić u finalu Eurosonga! Kostim predstavnice Austrije bacio Evropu u trans

Srpski stilista Stefan Orlić u finalu Eurosonga! Kostim predstavnice Austrije bacio Evropu u trans

Autor: | 10/05/2024

1

Oko ovogodišnjeg izbora za Pesmu Evrovizije podigla se velika prašina, za šta su najviše zaslužni izvođači. Čini se da se nikad nije ovoliko pričalo o njihovom izgledu, performansima, kostimima... Među onima koji su izazvali mnogo pažnje je i predstavnica Austrije, zgodna Kaleen.

Atraktivnosti je doprineo i stajling za koji je zaslužan Stefan Orlić, jedan od najpoznatijih i najtraženijih srpskih stilista.

Jessica Gow/Profimedia

 

Iza Stefana je više od 18 godina iskustva u kreiranju jedinstvenih i originalnih "lookova", kao i saradnja sa najvećim zvezdama ovdašnje muzičke scene, a kao što znamo – dobar glas daleko se čuje. Dobar rad daleko se vidi, u ovom slučaju.

Pročitajte: Odgovoran za stil mnogih zvezda, ali retko ga viđamo - Stefan Orlić na najprestižnijoj žurki u Njujorku

Krajem januara Stefan je dobio poziv od Marvina Ditmana iz Austrije, člana evrovizijskog tima Kaleen. Bili su zainteresovani za saradnju s njim, a primetili su ga kada je pripremao hrvatsku pevačicu Albinu za Eurosong 2021. Od tada su pomno pratili njegov rad.

Za talentovanog Orlića, koji je trenutno na usavršavanju u Americi, taj poziv bio je veliki izazov. Sa zadovoljstvom ga je prihvatio, iako priznaje da je to za njega bio najzahtevniji i najobimniji projekat.

Dušan Petrović

 

Stefanov angažman uključivao je sva pojavljivanja Kaleen pre i tokom same Evrovizije, jer su želeli da čuju kako on vidi njeno predstavljanje u svakom smislu, kao neku art direkciju koja bi ih inspirisala da osmisle sve što ima veze sa njenim nastupom.

Predložio je više od 12 različitih ideja kostima. Odlučili su da realizuju dva za glavni nastup kako bi videli koji se bolje ponaša na sceni. Dosta elemenata Stefan je poslao iz Amerike.

Corinne Cumming/EBU

 

Bilo je jako važno napraviti kreaciju koja Kaleen neće sputavati u pokretu, a, sa druge strane, morao je da bude efektan. U priču su uključeni reflektujući materijali, “Swarovski” kristali, konstrukcija koja je takva da kostim deluje kao da je deo njenog tela.

Pročitajte: Teya Dora prošla u finale Evrovizije, Ramonda osvojila srca publike

"Metalic silver" materijal daje čvrstinu u formi i snažnu konstrukciju, dok onaj transparentni koji otkriva njenu kožu omogućava da sve izgleda lagano. Posle mnogo sati ručnog rada, gde se obraćala pažnja na najsitnije detalje, dobili su remek-delo koje svi komentarišu.

Sarah Louise Bennett/EBU

 
 

Kaleen je, bez sumnje, jedna od najzgodnijih i najlepših učesnica ovogodišnjeg Eurosonga. Na sceni su uz nju i plesači koji imaju neobične, ali ne previše stilizovane kostime, jer je ideja da se oni pojave kao deo scenografije.

Pored onog za glavni nastup, Stefan Orlić je za Kaleen pripremio više od 30 stajlinga koje ona ponosno nosi i pokazuje svih ovih dana u Malmeu.

Puno stvari je pravljeno namenski, ali bilo je tu još dizajnera iz celog sveta: Sjedinjenih Država, Nemačke, Srbije, Hrvatske, Velike Britanije...

Martin Sylvest Andersen/Getty Images

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Ju 23:30 10.05.2024
Odgovori

Ovaj kostim je radio Predrag Đuknić. Imate video iz njegove radionice kako ga šije?

hellomagazin.rs Jessica Gow/Profimedia

Pročitajte još