Mihail Dudaš: Sportski tip sa kredibilitetom

Mihail Dudaš: Sportski tip sa kredibilitetom

Autor: | 19/05/2023

0

Jedan od naših najboljih atletičara svih vremena Mihail Dudaš, koji se može pohvaliti sa pet bronzanih medalja osvojenih na evropskim i svetskim prvenstvima, prošle godine oprostio se od aktivne karijere, ali je ostao u sportu. Pozicija sportskog direktora Srpskog atletskog saveza od državnog rekordera u sedmoboju i desetoboju zahtevala je promenu nekih svakodnevnih navika, donekle i drugačiji način odevanja, zbog čega smo ovaj razgovor sa Mihailom posvetili pre svega modnim temama, a te priče ispisuje i uz pomoć devojke, glumice Anđele Jovanović.

Rale Radović

 

U kojoj meri je novi ritam života uslovio promenu vašeg pogleda na odevanje?

‒ Za početak, shvatio sam da je nužno da u ormaru postoje i stvari koje nisu isključivo sportske. (smeh) Sada imam mnogo košulja, sakoa, odnosno odela, više nego ikada pre. Trudim se da ne robujem odeći, već da se oblačim onako kako se osećam u tom trenutku, ali određene prilike zahtevaju da se ispoštuje forma. To, u najmanju ruku, nalaže lepo vaspitanje. Šalim se da sam kao kameleon, adaptiram se na sve prilike, zna se šta se oblači za odlazak na stadion, šta za posao, šta za poslovni sastanak, a šta za izlazak.

Šta odelo kaže o nama?

‒ Mnogo toga, da ne kažem sve. Mislim da je odelo, zajedno sa obućom, prvi izvor informacija o nekoj osobi. Ima i onih koji se neće složiti sa mnom, ali stajling dosta govori o čoveku. Podsetiću na istraživanja koja kažu da već u prvih deset sekundi steknemo mišljenje o osobi koja je preko puta nas, čak iako ne razmenimo nijednu reč. Neverbalna komunikacija je često ključna.

Rale Radović

 

Veći deo života proveli ste u patikama. Da li su vam dosadile ili su i dalje neizostavni deo garderobera?

‒ Patike su ostale na počasnom mestu, cipele su dodate. (smeh) Štaviše, smatram da patike treba da budu neizostavni deo svačijeg garderobera. Stopala su jedini deo tela koji svakodnevno trpi veliki pritisak, a svaki korak koji napravimo utiče na naše raspoloženje, pozitivno ili negativno. Koliko god zvučalo filozofski, stvarno je tako. Ima li šta gore od tesne cipele koja pravi žuljeve? Ja dnevno napravim blizu deset hiljada koraka i jako mi je važno da nosim udobnu obuću.

Rado kombinujete odela i patike. Šta govori ta odevna kombinacija?

‒ Govori da sam sportski tip sa kredibilitetom koji podrazumeva da vodim zdrav život, da poštujem određene vrednosti... S druge strane, oslikava mladalački duh, što je dobro. Nisam pristalica uniformisanosti, strogih odela. Čak i kad obučem sako, nađe se tu neki opuštajući detalj.

Jeste li probali da prebrojite koliko pari patika imate?

‒ Na to pitanje skoro da je nemoguće dati precizan odgovor. (smeh) Ako pođem od „sprinterica“, specijalnih patika za određene atletske discipline – skok udalj, skok uvis i slično, a neke discipline imaju i više modela, jasno je koliko mi je teško da odgovorim. Zaista imam mnogo patika, od kojih mi je bar šezdeset do sedamdeset pari svakodnevno "na oku". (smeh)

Rale Radović

 

Kako ste počeli da sarađujete sa brendom “Skechers”?

‒ “Skechers” je uz mene poslednje dve godine. U meni su prepoznali potencijal i van atletske priče i slobodno mogu da kažem da sam od njih uvek imao ogromnu podršku. Kad god sam im se obratio sa nekom idejom, dočekan sam sa razumevanjem i uglavnom sam mogao da računam na pozitivan odgovor.

Šta vam je iz ponude tog brenda favorit za ovo proleće?

‒ Patike, i to u beloj, maslinastozelenoj i tamnoplavoj boji. Izuzetno su udobne i lako ih kombinujem sa svim što imam u garderoberu. Nosim ih kad idem na poslovni sastanak, ali i kada šetam svog korgija po kraju.

Rale Radović

 

Do skoro ste veći deo godine provodili na pripremama i takmičenjima u inostranstvu. Da li ste imali vremena za šoping?

‒ Gde god da me je sport vodio nisam propuštao priliku da malo procunjam po radnjama i vidim šta sve interesantno može da se kupi, ali sam se, iskreno, više bazirao na prirodu i na neka mesta koje nije izgradio čovek. Sada imam mnogo više vremena za šoping, a u Srbiji postoje zaista odlični tržni centri.

Pretpostavljamo da vam, kada krenete u kupovinu, društvo pravi devojka Anđela Jovanović. Koliko je ona uticala na vaš stil?

‒ Mnogo više nego ja na njene modne izbore. (smeh) Anđela ima vrlo interesantan ukus što se tiče oblačenja, a izuzetno mi se dopada to što voli boje. Njene odevne kombinacije su uvek nekako radosne. To je jedan od razloga što rado idem sa njom u šoping jer jedva čekam da vidim šta će da joj privuče pažnju. Voli da me posavetuje, smatra da bih i sam mogao da unesem malo boja u ormar, ali ja se još opirem. Moj izbor su braon i bež nijanse, teksas... Sve u svemu, neki malo stariji fazon. Volim jednostavnost u oblačenju, dok ona preferira kompleksnost, ali nalazimo balans.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Rale Radović