Pravila pri odabiru venčanog odela za mladoženju

Pravila pri odabiru venčanog odela za mladoženju

Autor: | 05/03/2015

0

Ako već niste, najpre se izmerite i odredite svoju veličinu, a kada idete u kupovinu sa ciljem da nabavite novo odelo obratite pažnju i na sledeće stavke.

Izbor tkanine

Najzahvalnija će biti odela od mešavine vune i poliesterskih vlakana te ekoloških tkanina. Kvalitetna tkanina se ne gužva, a to možete lako isprobati i pri samoj kupovini.

Kako vam pristaju pantalone

Obratite pažnju na to da su vam pantalone udobne oko struka te da imate „lufta“ od barem dva prsta. Eventualni nabori i zapeglana crta po sredini je stvar ličnog ukusa.

Porub na pantalonama

Rub panatalona bi svakako trebao da bude do cipela i da ih prekriva. Zavrnut i ispeglan porub se ne preporučuje osobama nižeg stasa, koji će bez tog detalja izgledati više.

Dužina rukava

Idealna dužina rukava (košulje ili sakoa) je do linije gde počinje palac.

Izgled sakoa u struku

Sako (ukoliko nije krojen tako da je strukiran) bi trebao lagano padati preko struka. Tradicionalni sakoi sa dvorednim kopčanjem zamenjeni su kreacijama sa 3 ili 4 dugmeta u jednom redu.

Opšti utisak udobnosti

Osim opšteg vizualnog utiska koji mora odavati osećaj udobnosti i ležernosti, svakako proverite koliko slobode imaju ruke i koliko vam je ugodno sediti u odelu.

Izvor: klikdovencanja.com

Foto: carolija.co.rs; anabellavencanice.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Slične Vesti