Spas od vrućina: Šest materijala u kojima se nećete znojiti

Spas od vrućina: Šest materijala u kojima se nećete znojiti

Autor: | 11/07/2015

0

Svima je dobro poznato da je sintetika jedan od najmanje prijatnih materijala koje treba izbegavati tokom leta zato što ne "diše" i tako zadržava toplinu. Međutim, znate li koje tkanine i materijali ne povećavaju znojenje?

1. Lan: veoma prijatna tkanina koja bi se slobodno mogla nazvati "ventilatorom" među materijalima. Propušta vazduh do vašeg tela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tokom vrućina.

2. Pamuk: nepobediv odabir za vrele letnje mesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplotu, upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje.

3. Keper: najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mešavine i smatra se sjajnom letnjom zamenom za teksas. Ako i tokom vrućina ne želite da odustanete od nošenja dugih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osećati prijatnije.

4. Viskoza: jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slična pamuku. Upravo je zbog toga viskoza prijatna za nošenje tokom vrućina i hladi telo.

5. Svila: prirodna tkanina koje "diše" i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime greje, a leti hladi. Iako ne podstiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalijepi za mokru kožu.

6. Šifon: izrađuje se od raznih mešavina, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za letnju odeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je veoma lepršav.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Thinkstock hellomagazin
Tagovi: leto materijali

Najnovije vesti