Produžite vek omiljenog kupaćeg kostima

Produžite vek omiljenog kupaćeg kostima

Autor: | 12/07/2015

0

Konačno ste pronašli idealan kupaći kostim i želite da vam potraje što duže? Osim što osetljivu tkaninu kupaćeg kostima uništavaju vrućina, sunce, sredstva za sunčanje, morska voda kao i ona hlorisana iz bazena, dodatnu štetu nanosimo i nepravilnim održavanjem. Stoga je važno držati se sledećih pravila kako biste u omiljenom kupaćem kostimu mogli zasijati i sledećeg leta.

Perite ga ručno

Iako to iziskuje malo vremena i truda, na kraju će vam se isplatiti jer će se kupaći kostim tim načinom pranja najmanje oštetiti. Prvo je potrebno dobro isprati kupaći kostim u čistoj mlakoj vodi kako biste isprali tragove soli ili hlora. Zatim ga operite blagim sredstvom, najbolje šamponom za kosu ili tečnim sapunom i nežno ga perite pa na kraju dobro isperite. Nemojte ga cediti rukama kako ne bi elastin u tkanini popucao već ga cedite zamotanog u peškir.

Ako ipak želite da ga perete u mašini
Nemojte ga samo ubaciti u natrpanu mašinu jer će se zapetljati oko druge odeće i trakice će se razvući. Stavite ga u vrećicu za pranje veša i operite ga na programu namenjenom osetljivoj odeći, na najviše 30 stepeni.

Ne sušite ga na direktnom suncu
Kupaći kostim nije preporučljivo sušiti na direktnom suncu, ni kačiti ga na žicu. Ako je ikako moguće, sušite ga na ravnoj površini u senci. Ako ga ostavite da se peče na direktnom suncu, izbledeće mu boja pre nego što vam završi godišnji odmor. I bez obzira na to koliko vam se žurilo, nikad ga ne sušite u sušilici.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Thinkstock hellomagazin
Tagovi: kupaći kostimi

Pročitajte još