Pozvani ste na venčanje: Šta da obučete!?

Pozvani ste na venčanje: Šta da obučete!?

Autor: | 06/03/2014

0

Pozvani ste na venčanje, a ne znate šta da se obučete. Kako većina devojaka za mnoge svečanosti bira haljine, venčanje je idealna prilika da zablistate u najženstvenijem ženskom odevnom predmetu. Svečane haljine osim što ističu Vašu ženstvenost, glamur i eleganciju, takođe dovode Vaš izgled do savšenstva.

Danas postoji veliki izbor svečanih haljina, a na Vama je samo da odaberete. Aktuelni su modeli iz 80- tih sa blago naglašenim ramenima i istaknutim strukom. Mada pri odabiru haljine za venčanje treba imati u vidu još mnogo faktora.

Klasično ili tematsko venčanje

Proverite o kakvom je venčanju reč, pa u skadu sa tim znaćete kakvu haljinu da obučete. Ako se obučete suviše napadno ili ne dovoljno, mamićete poglede, ali osuđujuće. To nije dobar utisak za ljude koji vas ne poznaju. Sigurno da to ne želite, bar ne na takvoj ceremoniji.

Imajte u vidu mesto održavanja ceremonije
Ako će prijem biti napolju, možete sebi priuštiti opušteniju haljinu. Ali čak i otvoreni prostori zahtevaju stepen pristojnosti. Imajte na umu vreme. Treba da izaberete haljinu koja je odgovarajuća za sezonu. Budite sigurni i proverite vremensku prognozu za dan venčanja, tako ćete znati da li da nosite mantil.

Najvažnije je da haljina bude prilagođena Vašem odevnom stilu i da je u skladu sa Vašim godinama. Šta god da izaberete, bitno je da se u tome što nosite osećate udobno i sigurno.

Prikrijte nedostatke

Naravno da na venčanjima želite da izgledate najbolje, ali to uključuje i prikrivanje onoga što na svom telu smatrate nedostacima. Haljinu birajte prema konstituciji Vašeg tela.

Poznato je da haljine tamnijih boja sužavaju figuru, tako da devojke sa viškom kilograma treba da odaberu takve haljine. Telu u obliku peščanog sata ne pristaju uske haljine, nego lepršave ili haljine koje ističu dekolte. Naravno, ne previše.

Mršavijim devojkama pristaju svetlije boje, a za njih su idealne haljine boje šampanjca. Takođe mršavicama bolje stoje haljine sa slojevima i volanima. Osim klasičnih boja svečanih haljina (crna,siva,plava..), glamur će naglasiti srebrna ili zlatna. Ženstvenost i elegantnost možete postići haljinama od svile ili satena.

Devojke sa velikim poprsjem treba da odaberu haljine sa V izrazom, dok one sa manjim grudima treba da biraju haljine sa nabranim detaljima na tom području ili one rezane ispod grudi. Niske devojke treba da se odluče za mini haljine, a visoke devojke za haljine ravnog kroja.

Aksesoar uz svečanu haljinu
Ako ste se odlučili za jednostavnu haljinu, upotpunite izgled detaljima. Dobre cipele ili sandale daju vizuelno bolji utisak, a doprinose i većoj eleganciji. Ako ste se odlučili za kraću haljinu, odaberite cipele sa višom potpeticom, a uz dugu haljinu možete nositi cipele s nižom potpeticom. Treba uskladiti boju cipela sa haljinom. Torba bi trebalo biti manja i svečanija.

Kada je u pitanju odabir nakita, ne trpajte na sebe sav nakit koji imate da ne biste izgledali kao novogodišnja jelka. Izaberite dobar komada nakita. Bitno je da ogrlica, minđuše i narukvica budu iz istog kompleta. Biseri su uvek savršen izbor za svečane haljine. Ukoliko volite šešir, možete iskoristiti priliku da ga stavite i na taj način ćete doprineti elegantnijem i prefinjenom izgledu.

Ivana Ankić

Izvor: Life Content

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin