Za muškarce sa stilom: Nedelja mode u Milanu

Za muškarce sa stilom: Nedelja mode u Milanu

Autor: | 09/02/2015

0


Spektakularne “menswear” kolekcije za sezonu jesen / zima 2015 / 2016, zvezde u prvim redovima, dah glamura pomešan sa specifičnom italijanskom sofisticiranošću, atraktivni manekeni i apsolutni modni diktat ukratko opisuju ono što se moglo videti na “Nedelji mode” u Milanu.
Revije koje su dominirale teško je izdvojiti. Kritičari, blogeri i uticajni modni znalci iz mora odličnih kolekcija po tradiciji su apostrofirali brendove “Dolce & Gabbana”, “Dsquared2”, “Giorgio Armani”, “No. 21”, “Roberto Cavalli”, “Gucci”, “Prada”, “Versace”...
U prestonici mode ove zime obeležen je i veliki jubilej - blizanci Din i Den Katen proslavili su dve decenije etikete “Dsquared2”.
- Dvadeset godina gradili smo temelj brenda - rekao je Den. Njegov brat se nadovezao:
- Narednih dvadeset ćemo - razvaliti!
Sada već bivša kreativna direktorka kuće “Gucci” Frida Đanini iz ateljea je “nestala” brže nego što se očekivalo, pa je muška kolekcija u poslednji čas morala da bude modifikovana kako bi bila spremna za predstavljanje. Glavni dizajner tima koji se bavi kreacijom asesoara brenda Alesandro Mišel preuzeo je “uzde” svega nekoliko nedelja pre termina revije i kolekcijom okrenutom smelim i romantičnim muškarcima, intelektualcima i buntovnicima, pobrao komplimente. Detalji ženske mode prilagođeni su muškom stilu, boje su postale izraženije, silueta mekana i opuštenija, dok su marame apsolutni “must-have”.
Modne revije koje nas dva puta godišnje usmeravaju na to kako bi trebalo da izgleda muškarac u predstojećoj sezoni ne mogu se zamisliti bez srpskih manekena. Od 15. do 20. januara u Milanu su briljirale zvezde beogradske agencije “Fox” Nemanja Maksić, Alfred Kovač, Filip Timotijević i Zoran Karan.
Slavne zvanice i ovoga puta nisu odolele famoznom prvom redu. Blicevi su bleštali u pravcu ikona stila: Ane Delo Ruso i Elene Perminove, bogate naslednice Paris Hilton i američke pop dive Meri Džej Blajdž.
Simbolično, manifestacija je zatvorena revijom italijanskog dizajnera Roberta Kavalija, a poklonici lepog, bogati kupci i slavne ličnosti otišli su put Pariza, gde su nastavili da otkrivaju trendove, da vide i budu viđeni.

Piše: Nikola Golubović; Life Content
Foto: Getty Images

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: nedelja mode

Najnovije vesti