Nevena Božović i Sara Jovanović: Slične, a različite

Nevena Božović i Sara Jovanović: Slične, a različite

Autor: | 08/06/2015

0

Od trenutka kada su pre dve godine na sceni muzičkog takmičenja "Prvi glas Srbije" pokazale svoje vokalno-scenske sposobnosti, dvadesetogodišnja Nevena Božović i njena godinu dana starija koleginica i prijateljica Sara Jovanović postale su uzori mnogim mladim devojkama koje se trude da slede njihov primer. Pre nepunih mesec dana u predstavi "Crvenkapa" imale su zajednički pozorišni debi, za šta su pobrale brojne komplimente. Višestruki talenat mlade pop zvezde crpe iz neizmerne ljubavi prema umetnosti, čemu su maksimalno posvećene. U pomalo buntovnom damskom izdanju fotografisale su se za magazin "Hello!" i u zajedničkom intervjuu, između ostalog, otkrile mnoge detalje iz svog života.

Koliko se vaš imidž u javnosti razlikuje od stila koji privatno preferirate?

Nevena: Ne razlikuje se previše. Trudim se da mi u onome što nosim na sceni bude udobno i prijatno, iako nije uvek tako. Za potrebe različitih slikanja, naročito za modne editorijale, volim da se u potpunosti transformišem, jer uvek naučim nešto novo i to iskoristim za neku svoju kombinaciju koju privatno nosim.
Sara: Generalno, volim da budem sređena. Kada je eč o privatnom stilu, bitna mi je pre svega udobnost, a na nastupima ponekad pravim kompromise i biram nešto neobično ili elegantnije, u zavisnosti od prilike.

Saro, skloni ste čestoj promeni imidža. Koliko ste daleko spremni da idete u tom eksperimentisanju izgledom?
Sara: Mojoj ličnosti prijaju promene, eksperimentisanje frizurom, šminkom, garderobom. Na taj način izražavam kreativnost i dajem lični pečat svom izgledu.

Za razliku od Sare, vi niste toliko skloni drastičnim promenama izgleda. Nedostaje li vam hrabrosti za to ili je posredi nešto drugo?
Nevena: Kada je reč o dužini i boji kose, slobodno mogu da kažem da nemam hrabrosti. Prirodna sam plavuša, od vrtića imam dugu kosu, tako da mi je baš teško da je skratim, čak i kada je to neophodno. Mislim da je plava boja kose postala moj zaštitni znak, ali - nikad ne reci nikad. Možda se jednog dana odlučim za neku drastičnu promenu.

Koliko vas u građenju sopstvenog stila inspirišu svetske zvezde?
Nevena: Volim da prelistavam časopise i iz svake kombinacije koju vidim izvučem neki detalj koji mi se dopada. To mogu, ali i ne moraju da budu svetske zvezde, jednostavno neko ko mi je zanimljiv. Moram da priznam da su to više glumice, kao što su Blejk Lajvli ili manekenke Ginta Lapina i Džesika Stem.
Sara: Volim da pogledam kako izgledaju svetske zvezde, ali takođe volim kada vidim i običnog prolaznika upečatljivog modnog stila. Smatram da se inspiracija može pronaći u svemu, muzici, prirodi, knjigama i filmovima.

Ko je za vas najveća diva?
Sara: Po meni su dive žene koje zrače posebnom energijom, poseduju veliku harizmu i na neki način doprinele su svom zanimanju, kao što je to, recimo, učinila Eta Džejms u bluz, džez i r'n'b muzici.
Nevena: Obično se pod tim nazivom podrazumeva neka obožavana, priznata i slavna glumica ili pevačica. Ja bih navela Selin Dion, kao nekoga ko je istrajan i ko osmišljeno vodi svoju karijeru, bez skandala. Posvećena je umetnosti i krajnje profesionalna u svakom trenutku.

Obe ste stekle veliku popularnost među mladim devojkama koje se ugledaju ne samo na vaš javni nastup već i na stil života koji vodite. Koliko vam to predstavlja opterećenje?

Nevena: To mi nije opterećenje, naprotiv. Drago mi je ako nekoga mogu da podstaknem na bilo koji način da radi na sebi i da napreduje. Svesna sam te odgovornosti, jer u svakom trenutku morate da vodite računa šta ćete reći, kako ćete se obući ili na koji način ćete reagovati u različitim situacijama.
Sara: Za sada mi nije predstavljalo opterećenje, jer smatram da su mi roditelji pružili pravo vaspitanje i kulturu.

Put ka uspehu zahteva i određena odricanja i žrtve. Čega ste se vi najteže odrekli na dosadašnjem delu puta?
Sara: Najviše slobodnog vremena. Da bih uskladila sve obaveze, morala sam da naučim da se što bolje organizujem i da imam prioritete.
Nevena: Najteži mi je bio period kada sam se preselila u Beograd zbog studija, razdvojenost od porodice i prijatelja, kao i promena okruženja. Volim grad u kome sam rođena, to je Kosovska Mitrovica za koju me vežu posebni ljudi i uspomene.

Da li studentske obaveze trpe zbog poslovnih i kako ih usklađujete?

Sara: Nije ih lako uskladiti, jer se desi da često imam manjak slobodnog vremena, da sam neispavana i da imam više obaveza istovremeno, ali uz dobru organizaciju i veliku želju i volju, uspevam sve da postignem.
Nevena: Kod mene je malo drugačija situacija jer trpe poslovne obaveze. U julu bi trebalo da diplomiram na Fakultetu muzičke umetnosti, tako da mi je to sada najbitnije. Olakšanje mi je to što se bavim ovom muzikom, a to i studiram, tako da uspevam da uskladim sve obaveze.

U predstavi "Crvenkapa" oprobale ste se i u glumi. Koju ulogu biste rado zaigrali na velikom platnu?
Nevena: Verovatno bi mi bilo lakše da se snađem kada bih u filmu glumila neku pevačicu ili pijanistkinju.
Sara: Najviše bi me obradovala uloga u nekom mjuziklu, gde bih mogla da spojim moje tri najveće ljubavi, pevanje, ples i glumu.

Kada biste zaigrale u srpskoj verziji filma "50 nijansi siva", kog domaćeg glumca biste volele da vidite u ulozi gospodina Greja?
Sara: Radije bih zaigrala kao Lajza Mineli u "Kabareu".
Nevena: Ne bih zaigrala u tom filmu jer ga nisam gledala, pa ne bih mogla da komentarišem. A i ne volim filmove tog žanra.

Kakvi ste kada se zaljubite?

Nevena: Ja bih rekla da se uvek isto ponašam, samo se tada malo više pronalazim u svakoj pesmi koja iole ima ljubavnu tematiku.
Sara: Istinski uživam u emocijama koje mi pruža ljubav, jer smatram da je to glavni pokretač u životu.

Smatrate li sebe zahtevnom devojkom ili mislite da muškarcu nije teško da vam udovolji?
Sara: Nisam do sada sebe analizirala na taj način.
Nevena: Ne znam da li mogu da dam odgovor na ovo pitanje, jer svi smo različiti i svako pod tim terminom “zahtevna” podrazumeva različite stvari.

Čemu nikako ne uspete da odolite, a jako biste želeli?
Nevena: Možda će zvučati čudno, ali ne uspevam da odolim svojim obavezama. Volela bih da sebi dam nešto više vremena za odmor, da budem opuštenija i ležernija kada je reč o obavezama. Kada stalno razmišljate kako nešto treba da uradite, nastupa opterećenje.
Sara: "Nuteli".

Intervju: Deana Đukić
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin