“Reunion”: Veliki povratak supermodela (video)

“Reunion”: Veliki povratak supermodela (video)

Autor: | 27/08/2015

0


Era supermodela počela je krajem osamdesetih, ali se Versaćeove revije iz 1990. godine i spot “Freedom” Džordža Majkla smatraju momentima koji su promenili lice modne industrije i šou biznisa.

Jer, tada su se zvanično okupile ove visoke slavne dame, koje će ostati upamćene po poslovnim poduhvatima, nezapamćenoj medijskoj pažnji i popularnosti van granica mode. Moćnoj četvorci, u sastavu Sindi Kraford, Linda Evanđelista, Naomi Kempbel i Kristi Tarlington, ubrzo su se pridružile Klaudija Šifer, Tatjana Patic, Jasmin Gauri, Karen Mulder, Helena Kristensen, Nađa Auerman, nešto kasnije Eva Hercigova, Tajra Benks, Kejt Mos.

Veliki udeo u njihovom lansiranju među zvezde ima i čuveni fotograf Piter Lindberg, koji ih je slikao za onu famoznu naslovnu stranu “Voga”. Upravo je on odlučio da ih posle mnogo vremena ponovo okupi u svom mini filmu u crno-beloj tehnici, koji je upravo predstavio svetu. Ispred objektiva se našlo šest ikona – Sindi, Helena, Eva, Karen Aleksander, Nađa i Tatjana. Pogledajte kako izgleda projekat “Reunion”.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Promo
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti