“Burberry” za proleće/leto 2016 – romantika sa vojničkim šmekom

“Burberry” za proleće/leto 2016 – romantika sa vojničkim šmekom

Autor: | 23/09/2015

0


Ime kuće “Burberry” možda je već vekovima staro, ali vizije Kristofera Bejlija vrlo su savremene, okrenute ne samo vremenu u kojem živi i stvara, već i onom budućem.

Čovek koji je odgovoran za imidž čuvenog britanskog brenda i svega što izlazi iz njegove manufakture nedavno je počeo saradnju sa kompanijom “Apple Music”, pa je tako revija “Burberry Prorsum” na londonskoj “Nedelji mode” počela mini koncertom i prepoznatljivim vokalom pop zvezde osamdesetih, Alison Mojet.

Muzička pratnja dala je posebnu notu celom ovom spektaklu, koji su iz prvih redova posmatrale i modne ikone Kejt Mos i Kara Delevinj.


Budući da je kompanija sa dugom i bogatom istorijom poznata po mantilima koje je decenijama isporučivala britanskoj armiji, teme sa vojnim uniformama i dalje služe kao polazne tačke za stvaranje kolekcija, čak i onih namenjenih toplijim godišnjim dobima. Blejzeri i trenč mantili sa duplim kopčanjem, klasična oficirska dugmad, vintidž detalji, rančevi sa džepovima, čipkane providne haljine, gumene flet cipele i sportske sandale – Bejli smatra da bi sve to moglo da bude interesantno u narednoj sezoni.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Getty
Tagovi: barberi burberry

Pročitajte još

Najnovije vesti